20:46 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ποιος θα αναλάβει το mega project της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι;

Ποιος θα αναλάβει το mega project της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι;

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προκηρύσσει η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να υποβληθούν ιδέες για την ανέγερση νέου, σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών ιδεών που θα συμβάλλουν στην ολιστική αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους της και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της.

Σήμερα, οι υπηρεσίες της εταιρείας στεγάζονται σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή των Αθηνών, σε ενοικιαζόμενα και ιδιόκτητα κτίρια. Η μετεγκατάστασή τους στο νέο κτιριακό συγκρότημα αποσκοπεί πρώτα και κύρια στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στο οποίο και θα πληρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, προσβασιμότητας ΑμεΑ και εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η φιλοσοφία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού αφορά τόσο την ποιοτική αναβάθμιση της έννοιας του «κτιρίου γραφείων» και του περιβάλλοντος χώρου του όσο και τη συνολική αναζωογόνηση του αστικού χώρου με βιοκλιματική προσέγγιση και βελτίωση του μικροκλίματος, ενσωματώνοντας περιβαλλοντικά «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Τα τρία χρηματικά βραβεία και οι τρεις έπαινοι που θα απονεμηθούν για τις προτάσεις που θα διακριθούν ανέρχονται συνολικά σε 115.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη φιλοσοφία και στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ που υλοποιείται σε όλους τους τομείς λειτουργίας της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας