More

  Πόλεμος Χίου-Δημητρακόπουλου για τα λεφτά στο ραντεβού της Πεντέλης

  Συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ του Στέφανου Χίου και του ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου σχετικά με την συνάντηση τους στην Πεντέλη και το τι συνέβη ακριβώς σε αυτή.

  Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του, ο Στέφανος Χίος δημοσιεύει συνομιλίες του με τον γνωστό ποινικολόγο, τις οποίες έχει καταγράψει. Απ’ αυτές φαίνεται να προκύπτει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσεγγίζει τον Στέφανο Χίο, λίγες μόνο ώρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του.

  Ο ποινικολόγος εμφανίζεται στις συνομιλίες να επιχειρεί να χρηματίσει τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό», ενώ εμπλέκει το όνομα της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

  Ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, διαβεβαιώνει ωστόσο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, δηλώνει δια των συνηγόρων της ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το εν λόγω περιστατικό. Εξάλλου, ο εκδότης του «Μακελειό», περιγράφει ότι παλαιότερη διένεξή του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχει λυθεί εξωδικαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.

  Μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες που φέρνει στο φως ο Στέφανος Χίος, ο ποινικολόγος εμφανίζεται να σκύβει στο αυτί του και να του ψιθυρίζει ένα ποσό το οποίο ο εκδότης του «Μακελειού» διατείνεται ότι ήταν 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χίος εμφανίζεται να αρνείται και λίγο αργότερα ακολουθεί ο εξής διάλογος:

  Χίος: Και ένα εκατ. να έφερνες πάλι δεν τα ‘παιρνα.

  Δημητρακόπουλος: Εκεί όμως θα ‘ταν παρεξηγήσιμο, εδώ τώρα είναι ένας δικηγόρος που λέει αυτό που σου είπα.

  Χίος: Όχι, δεν τα παίρνω αδερφέ.

  Δημητρακόπουλος: Σου είπε κανείς ότι τα παίρνεις…

  Χίος: Θα τους πεις το εξής.

  Δημητρακόπουλος: Τώρα με στεναχωρείς.

  Χίος: Δεν το θέλω αυτό, δηλαδή πώς να στο πώ, θα πάω σπίτι μου το βράδυ και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ.

  Δημητρακόπουλος: Να σε ρωτήσω κάτι, αν εγώ έφερνα ένα βάζο για το σπίτι σου.

  Χίος: Ένα βάζο για το σπίτι πολύ ευχαρίστως, θα ‘βαζα μέσα τριαντάφυλλα.

  Δημητρακόπουλος: Μα γι’ αυτό που τα δώσανε.

  Χίος: Θα με τιμούσε.

  Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτό έκανα.

  Χίος: Αυτό δεν με τιμά.

  Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτοί μου το δώσανε για να φέρω δώρο.

  Χίος: Όχι φίλε.

  Δημητρακόπουλος: Αύριο θα σου φέρω ένα βάζο.

  Χίος: Φέρε μου ένα βάζο.

  Σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο, το «δώρο» προερχόταν κατά τον συνομιλητή του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεδομένου ωστόσο ότι όπως ο ίδιος ο εκδότης του «Μακελειό» αναφέρει, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, θέτει το ερώτημα, ποιον τελικά εκπροσωπούσε σε αυτή τη συνάντηση ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Διερωτάται δηλαδή από ποιον μπορεί να ήταν τα χρήματα.

  Η απάντηση του Μιχ. Δημητρακόπουλο στο δημοσίευμα του “Μακελειό”

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου

  ΠΡΟΣ

  Στέφανο Χίο , δημοσιογράφο

  Στο σημερινό πρωτοσέλιδο (6/8/20) της εφημερίδας «Μακελειό» αναφέρεστε σε μεταξύ μας μαγνητοφωνημένους  διαλόγους και διαδίδετε ότι σας προσέφερα   «100.000 ευρώ από τους Βαρδινογιάννηδες». Στην σελίδα 13 της εφημερίδας δημοσιεύετε αποσπασματικά , θρυμματισμένους διαλόγους μας, παρασιωπώντας κρίσιμες περικοπές των διαλόγων μας , που αφορούσαν την καταχώριση διαφημίσεων από εταιρείες  του ομίλου Βαρδινογιάννη  στην εφημερίδα «Μακελειό» ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ .Ακόμα όμως και από τα επιλεγμένα από εσάς χωρία των διαλόγων , σύμφωνα με την εφημερίδα σας εσείς λέτε «ΧΙΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΕΓΩ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΛΕΦΤΑ».

  Αυταπόδεικτα με τις δικές σας παραδοχές  της σελ. 13  , σε συνδυασμό και με ηχογραφημένους αποσπασματικά διαλόγους μας στις σελίδες 11,12, ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

  Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗ όσα διακινήθηκαν αυτές τις ημέρες -ευτυχώς-από ελάχιστους δημοσιογράφους ότι δήθεν α) προσήλθα στην συνάντηση με μια σακκούλα με τριακόσιες χιλιάδες ευρώ β)ότι σας απείλησα με κουμπούρια , αν δεν σταματούσατε να γράφετε για την οικογένεια ή για την σύζυγο γνωστού πολιτικού γ) ότι σας ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ  ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ !!!

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ α)ότι πουθενά στην κουβέντα μας δεν αναφέρθηκε το όνομα της  κύριας Μαρέβας Μητσοτάκη β) ότι για το ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ,που συζητήσαμε ,πέραν των οικογενειακών μας, αφορούσε παραίτηση από το δικαίωμα και το δικόγραφο της αγωγής ,που είχε καταθέσει σε βάρος σας ο κύριος Βαρδινογιάννης και ζητούσε μεγάλη χρηματική ικανοποίηση λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης .

  Την παραίτηση από την αγωγή ένας από τους εσωτερικούς δικηγόρους του Ομίλου μου είπε να σας το μεταφέρω , ως ένδειξη ότι δεν είναι στην πολιτική του ομίλου η δικαστική αντιδικία  με  δημοσιογράφους. Η συμφωνία του κυρίου Σαρακη με τον εξωτερικό δικηγόρο που συνέταξε την αγωγή (όταν εγώ αρνήθηκα  την εντολή να σας ενάγω) ήταν να μην συζητηθεί η αγωγή και όχι η παραίτηση από το δικαίωμα και το δικόγραφο , που έλυνε οριστικά την δικαστική αντιδικία .

  Κύριε Χίο , στην συνάντηση μας δεν προσήλθα « καλωδιωμένος», όπως αναγράφετε στο σημερινό φύλλο. Δεν συμβαδίζει με τις αρχές μου να ηχογραφώ παρανόμως τους συνομιλητές μου , ούτε βεβαίως να  τους παγιδεύω. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

  Κύριε Χίο , η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε 36 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΩ ;;; Είναι βέβαιο ότι, αν δεν υπήρχε αυτή η αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια σε βάρος σας , σήμερα θα κουβεντιάζαμε , όπως κάνουμε πάνω από 20 χρόνια .

  Πάντως αντιλαμβάνομαι την βούληση σας να επιλέξετε την δημοσίευση περικοπών, άλλωστε το θέμα -εκτός των άλλων -έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Επειδή όμως υπάρχει και μια προανακριτική έρευνα ΠΡΟΣΚΟΜΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ,ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ , ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ! Σας δηλώνω για μία ακόμα φορά ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ Η ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΩ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΚΥΡΟΤΗΤΕΣ .

  Ο δικός μου φυσικός χώρος είναι η  Δικαιοσύνη , σας είπα και  στην προηγούμενη δημόσια επιστολή μου , ότι δεν προτίθεμαι να γίνω ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ REALITY, αθέτησα – όμως-την δημόσια υπόσχεση μου ,γιατί ήμουν υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την αλήθεια  με βάση τα δικά σας δημοσιεύματα .

  Κύριε Χίο, να είσθε βέβαιος , ότι ,όταν κληθώ, θα καταθέσω ακριβώς αυτά που έλαβαν χώρα μεταξύ μας .

  Εξίσου σίγουρο είναι , ότι παρά την δυσάρεστη εμπειρία , θα εξακολουθήσω στην επαγγελματική μου ζωή να προσπαθώ για συμβιβαστική επίλυση των ένδικων διαφορών μεταξύ των πολιτών , αυτό με δίδαξε ο αείμνηστος πατέρας μου , δικηγόρος Αθηνών από το 1941 , αυτό θα διδάξω και εγώ στους δυο γιούς μου .

  Αυτονοήτως η παρούσα επιστολή πρέπει κατά τον νόμο και την δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιευτεί και να αναρτηθεί στο έντυπο και ηλεκτρονικό «Μακελειό».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Χίος: Η επιστολή του Μ. Δημητρακόπουλου. Η αγωγή, ο εφοπλιστής, η ανακωχή και η διαφήμιση με «τιμολόγια»

  Συγκλονιστικό βίντεο: Τα πρώτα λεπτά του Χίου στο Σισμανόγλειο

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Β.Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941 – Πόσες είναι ελεύθερες στην Αττική

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να κάνουμε ανακοίνωση ότι μένουν...

  Η Δόξα Δράμας, ο Πετράκης και τα λύτρα

  Μέσα σε μία μέρα έμαθε όλη η Ελλάδα τον Απόστολο Πετράκη! Το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτεμβρίου 2020 όταν το διαδίκτυο γέμισε με την είδηση...

  Συνελήφθη ο δράστης της ανθρωποκτονίας στην Πρέβεζα

  Συνελήφθη αργά το μεσημέρι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ο 48χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου στην Νέα...

  Κορωνοϊός δρεπανηφόρος στον νομό Αττικής

  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με ποσοστό 29%, οι συνταξιούχοι με ποσοστό 13% και οι άνεργοι νέοι με ποσοστό 13,7% πιο συχνά θετικοί στον ιό Ρεπορτάζ ΑΛΕΞΙΑ...

  Βαφτίσια για την εγγονή του Mr Jumbo- Αποκλειστικό!

  Και το όνομα αυτής Ίρις - Ευτυχία. Ο εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ και η Χριστίνα Βακάκη , κόρη του Mr Jumbo Απόστολου Βακάκη, βάφτισαν το...