16:51 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα... μάτια του Κωνσταντίνου Ζούλα!

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα... μάτια του Κωνσταντίνου Ζούλα!

Η τοποθέτηση του Κ. Ζούλα στη διοίκηση της ΕΡΤ πυροδότησε νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, απάντησε με δηκτικό τρόπο στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα διοίκηση της ΕΡΤ λέγοντας πως επί των ημερών του η δημόσια τηλεόραση είχε μετατραπεί σε «κομματικό φερέφωνο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προωθεί κομματικά στελέχη στην δημόσια τηλεόραση υποστηρίζοντας πως το “κράτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι φίλοι του”.
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε εκ νέου πως πρωθείται ένας έμπειρος δημοσιογράφος που έχει δώσει εξετάσεις στην δημοσιογραφία κι έχει κολλήσει πολλά “ένσημα” στην ελεύθερη αγορά.
Η συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης για την διοίκηση της ΕΡΤ αναμένεται να δοθεί στην Βουλή, προς το τέλος του μήνα, όταν συγκληθεί η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για να εγκρίνει τον διορισμό του νέου προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα.

Who is who

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, που προτείνεται από την κυβέρνηση για την προεδρία της ΕΡΤ, γεννήθηκε σε δημοσιογραφική οικογένεια. Είναι ο μικρότερος από τους δύο γιούς της Χρύσης και του δημοσιογράφου Στάμου Ζούλα ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» και ιδρυτικό στέλεχος του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84». Συνεπώς, ο Κωνσταντίνος Ζούλας έμαθε τα “πρώτα γράμματα” στην δημοσιογραφία απο τον πατέρα του, πολύ νωρίς.

Ο ίδιος αποφοίτησε από την σχολή Μωραΐτη και σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.
Αφού είχε “μπολιαστεί” απο νωρίς με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά στα 19 του χρόνια, ως ρεπορτερ στον «Αθήνα 9,84». Γρήγορα όμως τον κέρδισε ο έντυπος τύπος και οι εφημερίδες. Έτσι, το 1990 εργάστηκε για πρώτη φορά σε μεγάλη εφημερίδα. Πήγε στην «Μεσημβρινή» όπου έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής του. Δύο χρόνια αργότερα, κατάφερε να πάρει “μεταγραφή” για την «Καθημερινή».

Απο εκεί ξεκίνησε το μεγάλο κι επιτυχημένο του ταξίδι στην δημοσιογραφία. Στην αρχή εργάστηκε ως ελεύθερος συντάκτης, στην συνέχεια ως διαπιστευμένος σε σειρά υπουργείων και μετά απο το εξωτερικό. Απο το 1997 ως το 2000 υπήρξε ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του «Αθήνα 9,84» στις Βρυξέλλες. Οι συνάδερφοι του μιλούσαν για έναν εργατικό και χαμηλών τόνων δημοσιογράφο. Στην συνέχεια τον κέρδισε το πολιτικό ρεπορτάζ.

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Από το 2004 ως το 2011 εργάστηκε στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας την εβδομαδιαία εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας. Μάλιστα, η πολιτική εκπομπή Press που παρουσίαζε, διακρίθηκε λόγω του προφίλ του δημοσιογράφου που αν και εκ χαρακτήρος μετριοπαθής δεν χαριζόταν στην εκάστοτε κυβέρνηση. Στην ΕΡΤ είχε την “ταμπέλα” του ακομμάτιστου, αμερόληπτου δημοσιογράφου. Tο 2015 εργάστηκε στην τηλεόραση του Σκάι, παρουσιάζοντας σειρά εκπομπών με τίτλο «Η Ελλάδα στον Καθρέφτη». Από το 2002 μέχρι το 2017 ήταν πολιτικός συντάκτης και αρθογράφος της «Καθημερινής».

Το 2017 αποφάσισε να εγκαταλείψει την δημοσιογραφία για “χάρη” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εντάσσεται στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αναλαμβάνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
Ως διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην άρση του εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ και η θητεία του δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ κρίθηκε εν πολύς επιτυχημένη. Επομένως τώρα αναλαμβάνει μία νέα, ακόμα πιο δύσκολη, αποστολή στη δημόσια τηλεόραση.

Το μεγάλο στοίχημα

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στο “τιμόνι” της ΕΡΤ είναι πολλές, απο την πολυφωνίας ως την κακοδιαχείριση των κονδυλίων. Το μεγάλο στοίχημα του νέου προέδρου της ΕΡΤ είναι να ξαναβρεί η δημόσια τηλεόραση τον προσανατολισμό της που τον έχει χάσει εξαιτίας των παθογενειών του δημοσίου και του νοσηρού συνδικαλισμού. Η ΕΡΤ1 χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για εκπομπές που διακρίθηκαν μόνον για την εξόφθαλμη προπαγάνδα τους, ενώ η ΕΡΤ2 μετεβλήθη σε ένα συμπλήρωμα των προγραμμάτων που δεν χωρούσαν στο πρώτο κανάλι, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας