19:36 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Politico: Μετά τις εκλογές ο Τραμπ σχεδίαζε κατάσχεση όλων των μηχανημάτων ψηφοφορίας

Politico: Μετά τις εκλογές ο Τραμπ σχεδίαζε κατάσχεση όλων των μηχανημάτων ψηφοφορίας

Ένα μήνα μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές καταρτίστηκε προσχέδιο προεδρικού εκτελεστικού διατάγματος, που έδινε εντολή στον υπουργό Άμυνας να κατασχέσει όλα τα μηχανήματα ψηφοφορίας στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει το Politico.

Το ντοκουμέντο, που προέρχεται από τα Εθνικά Αρχεία, φέρνει στο φως τα ακραία μέτρα στα οποία φέρεται να ήταν διατεθειμένος να προβεί ο Ρεπουμπλικάνος για να παραμείνει στην εξουσία.

«Από σήμερα, ο υπουργός Άμυνας θα κατασχέσει, θα συγκεντρώσει, θα διατηρήσει και θα αναλύσει όλα τα μηχανήματα, όλο τον εξοπλισμό, όλες τις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί ηλεκτρονικά για τις προεδρικές εκλογές», αναφέρει το προσχέδιο εκτελεστικού διατάγματος, τριών σελίδων, το οποίο δεν υπεγράφη ποτέ.

Το προσχέδιο του διατάγματος, που φέρει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2020, προέβλεπε επίσης να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας για να διενεργήσει έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί νοθείας μετά την κατάσχεση των μηχανημάτων.

Για να δικαιολογηθούν τα μέτρα αυτά, το έγγραφο απαριθμεί σειρά θεωριών συνωμοσίας- οι οποίες έχουν διαψευστεί επανειλημμένα- περί πειρατείας στα μηχανήματα. Δεν είναι γνωστό ποιος συνέταξε το προσχέδιο του εκτελεστικού διατάγματος, ενώ το Politico σημειώνει πως το περιεχόμενο του συνάδει γενικά με τις εισηγήσεις της Σίντνι Πάουελ, πρώην μέλους της ομάδας των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσε

ΗΠΑ: Κλητεύσεις για Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Ιβάνκα Τραμπ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας