19:13 Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πολιτικό σκάκι: Κερδισμένοι και χαμένοι

Πολιτικό σκάκι: Κερδισμένοι και χαμένοι

Η έλλειψη ψυχραιμίας είναι κακός σύμβουλος. Όχι μόνο για τους απλούς πολίτες, που μπορεί να οδηγηθούν στη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων, αλλά και για τους πολιτικούς, οι οποίοι, τελικά, όταν την χάνουν οδηγούνται σε πολιτική αυτοκτονία.

Της Τζώρτζιας Κοντράρου

Η διαχείριση κρίσεων, απαιτεί σκέψη, λογική, ενάργεια και κυρίως στρατηγική. Και το Μαξίμου, απέδειξε πώς δεν διαθέτει τίποτα από όλα αυτά. Κι όταν αποκαλύπτονται τέτοιες αδυναμίες σε ένα εσωτερικό θέμα, ακόμη κι εάν έρχεται από το εξωτερικό η επίθεση, αναλογίζεται κάποιος τι θα συμβεί σε σοβαρότερες κρίσεις, το διακύβευμα των οποίων θα είναι πράγματι η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η υπόθεση των υποκλοπών, απέδειξε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αντιφάσεις, σπασμωδικές αντιδράσεις, ανειλικρινείς αποδοχές.

Κι όλα αυτά, αποκαλύπτονται γιατί, προφανώς στο Χάρβαρντ δεν διδάσκουν καλό πολιτικό σκάκι και μάλιστα διεθνούς επιπέδου.’ Η, ορισμένοι μαθητές του,  περνούν δύσκολα το μάθημα ή και μένουν μετεξεταστέοι.

Παρακολουθήσεις στη χώρα γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Προσωπικές και οικογενειακές αδυναμίες έχουν όλοι οι πολιτικοί, γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί. Το θέμα είναι πώς και με ποιο τρόπο θα εξουδετερώσεις τον αντίπαλο, αφού μετρήσεις τις δυνάμεις σου απέναντι του.

Βασικό οχυρό προστασίας ο περίγυρος. Μυαλά, άνθρωποι, στελέχη που θα μπορούν να προσβλέψουν τις πέντε κινήσεις, που θα κάνει  μπροστά ο αντίπαλος. Ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος δεν είναι απλώς  ο αρχηγός ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, παγιωμένα συστήματα, εξωτερικοί εχθροί που δραστηριοποιούνται σε ένα διεθνές πλαίσιο κινούμενης άμμου.

Τα οχυρά πέφτουν εκ των έσω. Κι αυτή ήταν ολόκληρη η φιλοσοφία των Δούρειου Ίππου. Αρκεί, μέσα στην κοιλιά του να βάλεις πραγματικούς πολεμιστές και όχι μισθοφόρους, δειλούς, καιροσκόπους, επίορκους  και αργυρώνητους.

Οι μεγαλοστομίες περί Δημοκρατίας, ελευθερίας, ατομικών δικαιωμάτων και αγώνα για την προστασία τους, έχουν γίνει πλέον φληναφήματα στη συνείδηση των λαών.

Τα αφανή  κέντρα της πραγματικής εξουσίας, παραμένουν στο σκοτάδι και συνεχίζουν να κινούν τα νήματα της κάθε μαριονέττας. Μέχρι που να την αποσύρουν ως άχρηστη.

Ας πάμε παρακάτω…..

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος: Το δύσκολο χειρουργείο του γιού του – «Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για τους τρεις μας»

Ν. Γιαννακοπούλου- Χ. Κακλαμάνης: Η ΠΝΠ για την ΕΥΠ διαιωνίζει το υφιστάμενο διάτρητο θεσμικό πλαίσιο

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας