6:05 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πολιτικός σάλος στην Γαλλία. Η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Πολιτικός σάλος στην Γαλλία. Η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Προβληματισμός επικρατεί στην Γαλλία για όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με 18 εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και 20 απόστρατους στρατηγούς να απειλούν επί της ουσίας με πραξικόπημα με την δικαιολογία ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν την διάλυση της χώρας.

Και οι 18 εν ενεργεία στρατιωτικοί οι οποίοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους στον Πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα αποταχθούν από το στράτευμα όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας.

Και οι 18 στρατιωτικοί θα περάσουν από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο και στο τέλος με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποταχθούν από τον στρατό.

Πίσω τους ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες απόστρατοι οι οποίοι υπέγραψαν αυτή την επιστολή προειδοποιώντας ότι η Γαλλία οδηγείται σε εμφύλιο.

Ο ίδιος ο Μακρόν καταδίκασε την κίνηση αυτή. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα στην 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος από στρατηγούς που ήταν αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Αλγερίας από την Γαλλία.

Την ευκαιρία έχει αδράξει βεβαίως η Μαρίν Λε Πεν η ακροδεξιά ηγέτης η οποία στήριξε με όλες της τις δυνάμεις την επιστολή.

Υπενθυμίζεται πως χθες πάνω από 1.000 πρώην στρατιωτικοί, μεταξύ τους και 20 απόστρατοι στρατηγοί, υπέγραψαν άρθρο που ζητούν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας από ισλαμιστές, προκαλώντας πολιτικό σάλο.

Όπως λένε, η χώρα κινδυνεύει με εμφύλιο πόλεμο, καθώς δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τεράστιους κινδύνους, όπως ο Ισλαμισμός, αλλά και τις «ορδές» των φτωχών προαστίων.

Διαβάστε επίσης

Kυρώσεις σε Λιβανέζους αξιωματούχους που εμπλέκονται στην πολιτική κρίση από τη Γαλλία

Ξεκίνησε η αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας