More

  Πωλητήριο…σε γνωστό εμπορικό κέντρο

  Στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα θέλει να προχωρήσει η διοίκηση της Reds (του Ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής).

  Το Smart Park, που διαθέτει εμπορική επιφάνεια 36.500 τ.μ. είναι επένδυση της τάξης των 55 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει κάποιες επαφές με υποψήφιους επενδυτές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάτι δεδομένο.

  Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί και ως προς την επισκεψιμότητα του κέντρου καθώς αγοραστική κίνηση εμφανίζεται μόνο τα Σάββατα και πολύ μικρή τις καθημερινές. Επίσης οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις αγορές τους.

  Μάλιστα έντονη δυσαρέσκεια υπήρξε στο παρελθόν και στους μισθωτές των καταστημάτων διότι η κίνηση είναι πολύ μικρότερη της αναμενόμενης με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί προβλήματα στην πληρωμή υποχρεώσεων στα μισθώματα και στους προμηθευτές.

  Μάλιστα η εταιρία έστειλε και εξώδικα σε κάποιους μισθωτές του Smart Park γιατί δεν πλήρωναν το ενοίκιο.

  Να σημειωθεί ότι λόγω αυτή της κατάσταση η δεύτερη φάση του εμπορικού κέντρου το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε στο τέλος του 2012 και η οποία θα περιελάμβανε την δημιουργία πολυκινηματογράφων Village, έχει πλέον παγώσει.

  Mάλιστα το project προέβλεπε την ανάπτυξη συγκροτήματος πέντε κινηματογραφικών αιθουσών με υποστηρικτικές δραστηριότητες κυλικείου, café bar, καταστήματος λιανικής πώλησης ειδών κινηματογράφου καθώς και κατάστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

  Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών για το 2013 η Γυαλού Εμπορική και Τουριστική που διαχειρίζεται το Smart Park κατέγραψε έσοδα από μισθώσεις 4,9 εκ. ευρώ έναντι 4,7 εκ. ευρώ το 2012.

  Τα EBITDA ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν σε 6,2 εκ. ευρώ ενώ κατέγραψε και ζημίες προ τόκων και φόρων (EBIT) ύψους7,5 εκ. ευρώ. Η εταιρία παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους ποσού 9,3 εκ. ευρώ έναντι κερδών μετά από φόρους ύψους 55.000 ευρώ το 2012.

  πηγή: www.notioanatolika.gr

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Άρση lockdown: Ώρα αποφάσεων για την επαναλειτουργία- Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν

  Σημαντικές αποφάσεις καλείται να λάβει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδριάζει σήμερα και αναμένεται να εισηγηθεί σημαντικές πτυχές του σχεδίου,...

  Self test στα σχολεία: Kυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που αρνηθούν να κάνουν το τεστ

  Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών έδωσε μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης...

  Περίεργη στασιµότητα…

  Πριν από λίγες εβδομάδες ακούσαμε για εκ νέου άνοιγμα του φακέλου Marfin. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο περιπτώσεις δραστών...

  Βραζιλία: Λουτρό αίματος από επιχείρηση της αστυνομίας σε φαβέλα του Ρίο – 25 νεκροί

  Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε φαβέλα του Ρίο ντε Ζανέιρο στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας εναντίον εμπόρων ναρκωτικών, η πιο αιματηρή σε...

  Κατά 30% μειωμένο το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη

  Σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης παρατηρείται μέσα από τις καθημερινές μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα...