6:35 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια

Πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια

Τεταμένο το κλίμα στο κέντρο της Αθήνας λόγω της παρουσίας οπαδών του ΠΑΟΚ με άγριες διαθέσεις, όπως φαίνεται και από τα αξεσουάρ (κράνη και καδρόνια) τα οποία κρατάνε.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέβηκαν οργανωμένα με πούλμαν στην Αθήνα λίγες ώρες πριν το τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, χωρίς κανείς να τους εμποδίσει παρά την γενική απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών, αφού ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, παρά το ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και ισχύουν περιορισμοί, και παρά το ότι τα social media είχαν πάρει φωτιά με «ύποπτα» καλέσματα.

ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ

Όταν… στρατοπέδευσαν περιξ της πλατείας Ομονοίας και άρχισαν το «τουρ» στο κέντρο της πόλης με εμφανώς προκλητική διάθεση, οι Αρχές άρχισαν προφανώς να συνειδητοποιούν αυτό που κάθε νοήμων άνθρωπος ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι η παρουσία τους, σχεδόν 30 ώρες πριν από τον τελικό δεν έχει κανένα νόημα, πέραν της δημιουργίας εκρηκτικού κλίματος, και αντέδρασαν επιβάλλοντας απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που φυσικά δεν σεβάστηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν άλλαξε τα σχέδια τους. Επιχείρησαν να κάνουν πορεία από την Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας με καδρόνια και καπνογόνα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ και την Αύρα να τους σταματά στο ύψος της Ομόνοιας και να τους γυρνά προς την Μενάνδρου όπου βρίσκεται ο Σύνδεσμός τους.

Δεν ίδρωσε το αυτί τους από την απαγόρευση συναθροίσεων

Υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων τις επόμενες ώρες, και κατόπιν εορτής, αφού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα, η Αστυνομία αποφάσισε να λάβει μέτρα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση κάθε δημόσια υπαίθριας συνάθροισης σε συγκεκριμένους δρόμους της Αθήνας μέχρι τα χαράματα της Κυριακής (23/05).

Απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ, εκεί όπου από το πρωί οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αφού ξέφυγαν από τους αστυνομικούς.

Ουσιαστικά η Αστυνομία άφησε τα λεωφορεία με τους οπαδούς να κατέβουν στην Αθήνα και τώρα φοβάται επεισόδια σε περίπτωση που υπάρξουν οπαδοί άλλης ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φόβος γενικευμένου… πολέμου οδήγησε την ΕΛΑΣ σε απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Άλλωστε στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπάρχουν πληροφορίες για αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων.

Κάτι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με οπαδούς της ΑΕΚ να βρίσκονται λίγα μόνο μέτρα μακριά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 ώρα της 21/05/2021 ημέρα Παρασκευή έως και 06:00 ώρα της 23/05/2021 ημέρα Κυριακή, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη των Αθηνών, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Ο.Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) την 22/05/2021 και 21:00 ώρα (κεκλεισμένων των θυρών), καθώς και της άφιξης περί των διακοσίων (200) οπαδών της «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» από τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση τους επί της οδού Μενάνδρου αρ. 58 στην Αθήνα (Σύνδεσμος Φιλάθλων Π.Α.Ο.Κ.).

Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών για επικείμενες αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων των Αθηνών στην ανωτέρω περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων μεταξύ τους.

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

250 οπαδοί του ΠΑΟΚ ταξιδεύουν με πούλμαν στην Αθήνα! Υπάρχει κράτος;

Μαρτυρικός θάνατος για 60χρονη στον Πύργο – Τράβηξε κατά λάθος τα καλώδια αιμοκάθαρσης

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας