23:11 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πόρισμα - φωτιά του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου!

Πόρισμα - φωτιά του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου!

[quote_left]Κατά τα άλλα ήταν που ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε λόγο να διαγράψει τα αρχεία των συγγενών του…[/quote_left]

Στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», βρίσκεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μετά τον έλεγχο που έκανε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έδωσε εντολή κι αυτήν τη στιγμή φωτοτυπείται, για να δοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής, το πόρισμα το οποίο είναι πολυσέλιδο και φτάνει τις 1.000 σελίδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997- 2011.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Ειδικότερα: Ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνσταντίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.[/quote_text]

ΤΙ Θ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Μετά και την επίδοση του πορίσματος από το ΣΔΟΕ, η Προανακριτική μπαίνει στην τελική ευθεία και μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν τελειώσει όλα. Σήμερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πάρει στα χέρια του την δικογραφία για να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή. Αύριο (Τρίτη) έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Προανακριτική οι εξαδέλφες του αλλά μετά τις σημερινές εξελίξεις μπορεί και να μην γίνει αυτο.

Την Παρασκευή, αναχωρεί για το Τελ Αβίβμ επιτροπή της Προανακριτικής μετά την επιμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να εξετάσουν τον επιχειρηματία Σάββα Μιωνή. Τελευταίος θα καταθέσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ακολουθήσει νεα σύγκλιση της Ολομέλειας προκειμένου να διευρυνθεί εκ νέου το κατηγορητήριο. Αμέσως μετά θα κατατεθεί το πόρισμα της Προανακριτικής και θα ψηφίσει η Ολομέλεια. Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει αν ο κ. Παπακωνσταντίνου θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας