2:15 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πορτογαλία: Απαγορεύτηκε η είσοδος-έξοδος στη Λισαβόνα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Πορτογαλία: Απαγορεύτηκε η είσοδος-έξοδος στη Λισαβόνα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Σε αντίθεση με τη χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει την είσοδο και την έξοδο από την περιοχή της Λισαβόνας τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο η αύξηση των κρουσμάτων Covid να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα.

“Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο, που δεν είχε προβλεφθεί, όμως η κυβέρνηση το έλαβε για να περιορίσει την αύξηση του δείκτη επίπτωσης στο εσωτερικό της μητροπολιτικής περιοχής της Λισαβόνας”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα

Συγκεκριμένα, και μέχρι νεωτέρας, οι μη απαραίτητες μετακινήσεις από και προς την πρωτεύουσα και τα προάστιά της θα απαγορεύονται από την Παρασκευή το βράδι έως τη Δευτέρα το πρωί, είπε, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Η Πορτογαλία κατέγραψε μία ημέρα πριν 1.350 νέα κρούσματα κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σήμερα, η Γενική Διεύθυνση Υγείας ανέφερε επιπλέον 1.233 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων περισσότερες από 800 στην περιοχή της Λισαβόνας και την κοιλάδα του Τάγου.

“Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί”, παραδέχθηκε η Βιέιρα ντα Σίλβα εξηγώντας πως η κυβέρνηση αναμένει ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση, ιδίως σε ό,τι αφορά τον ρόλο της παραλλαγής Δέλτα.

Διαβάστε ακόμη 

Είχαμε τον Δέλτα…ήρθε και ο Δέλτα+. Επίσπευση των εμβολιασμών υπό τον φόβο των συνεχών μεταλλάξεων

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Τι θα γίνει με τα self-tests και ο ρόλος των σούπερ μάρκετ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας