9:16 Σάββατο 21 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Πορτογαλία: Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Πορτογαλία: Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Μετά από έναν πραγματικό τηλεοπτικό μαραθώνιο με debate και συνεχείς συζητήσεις στη μικρή οθόνη, οι Πορτογάλοι πολιτικοί ετοιμάζονται να χτενίσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα στη χώρα ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται στις 30 Ιανουαρίου. Από τον βορρά μέχρι το νότο, τα κόμματα και οι υποψήφιοι προχωρούν σε εκδηλώσεις πάντα στο βαθμό που τους επιτρέπει η πανδημία. Μεγάλος αντίπαλος όλων όμως είναι η αποχή.

«Είναι κομβικό να ψηφίσουμε όλοι, είτε νωρίτερα στις 23 του μήνα είτε κανονικά στις 30. Όμως όλοι πρέπει να ψηφίσουμε. Οι εκλογές είναι μία συλλογική δράση και μία από τις πιο όμορφες στιγμές της δημοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο Αντόνιο Κόστα έχει ήδη ζητήσει να ψηφίσει την επόμενη Κυριακή εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, έχει δοθεί η δυνατότητα σε ασθενείς, ανθρώπους σε γηροκομεία φυλακισμένους και άτομα σε κατ’ οίκον περιορισμό να ψηφίσουν νωρίτερα.

Συνολικά αναμένεται πάνω από ένα εκατομμύριο Πορτογάλοι να ψηφίσουν στις 23 του μήνα, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών έπειτα από ένα θανατηφόρο δυστύχημα του οδηγού του

Η Πορτογαλία επαναφέρει περιορισμούς κατά της Covid-19 μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας