21:46 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος;

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος;

Τις αμέσως επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιστρέφει και ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας..

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Τις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά το πέρας των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα επανεξεταστεί η ελεύθερη διέλευση των καινούριων αυτοκινήτων, που πληρούν τις περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές, κάτι το οποίο, αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτηματικά…

«Τις αμέσως επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιστρέφει και ο Δακτύλιος. Τα μέτρα πρέπει να επιτηρούνται. Ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός που είπαμε και προηγουμένως της αύξησης της δύναμης της Τροχαίας και γενικότερα της Διεύθυνσης εδώ στην Αττική, ανάμεσα στα υπόλοιπα να υποστηρίξει και αυτή τη δραστηριότητα, όσον αφορά στον έλεγχο και στον Δακτύλιο. Υπάρχουν βέβαια πάντοτε εξαιρέσεις, όπως αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας που δεν εμπεριέχονται στους περιορισμούς του Δακτυλίου, και αυτό ίσως κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε», τόνισε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

«Ο Δακτύλιος όταν εισήχθη, δεν έγινε για την κίνηση, αλλά για το νέφος. Έγινε κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους και φτάσαμε στους λόγους της κυκλοφορίας. Συνεπώς, ίσως και εκεί πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε αναλόγως. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο για άλλου είδους Δακτύλιο και εφόσον δεν το έχουμε επεξεργαστεί, δεν μπορούμε να το συζητάμε. Για να μειωθεί η κίνηση στην Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται καλύτερη συγκοινωνία, μία αλλαγή κουλτούρας, όπως το να παίρνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητό μας».

Ενισχύεται η αστυνόμευση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε επίσης ότι θα ενισχυθεί η αστυνόμευση, ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραλίγο τραγωδία σε παιδική χαρά στη Βουλιαγμένη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε στα κάγκελα

Λάρισα: Στο νοσοκομείο 13χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ έκανε ποδήλατο

 

Πηγή: newsauto.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας