18:02 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

ΠΟΥ: Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί πριν τα μέσα του 2021

ΠΟΥ: Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί πριν τα μέσα του 2021

Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, «η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι».
Αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων η Χάρις υπογράμμισε τη σημασία των αυστηρών ελέγχων της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η βιαστική έγκριση ενός εμβολίου προτού καταστούν σαφή και ξεκάθαρα τα οφέλη του και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η χρήση του.
Το προσεχές διάστημα θεωρείται κομβικής σημασίας για την κούρσα που έχει ξεκινήσει για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19. Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ η αμερικανική Moderna και η γερμανική BioNTech που συμπράττει με την αμερικανική Pfizer, ενδέχεται να έχουν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα τους μέσα στον Οκτώβριο.

Χθες έγινε γνωστό πως η διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και τον Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια του Covid-19. Από αυτή την ποσότητα στην Ελλάδα αναλογούν 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τις οποίες θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας