5:19 Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πού στρέφονται οι έρευνες για την κλοπή "μαμούθ" από τις θυρίδες τράπεζας- Ποια είναι τα τέσσερα θύματα

Πού στρέφονται οι έρευνες για την κλοπή "μαμούθ" από τις θυρίδες τράπεζας- Ποια είναι τα τέσσερα θύματα

Αίσθηση, αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση της διάρρηξης από τέσσερις θυρίδες στο υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται υπάλληλοι ή πελάτες  της τράπεζας που είχαν πρόσβαση στον χώρο. Κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, χρυσές λίρες, μετρητά και άλλα τιμαλφή, έκαναν φτερά από τις θυρίδες της τράπεζας χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί. Η εικόνα μάλιστα δεν έδειχνε να υπάρχει εξωτερική παραβίαση.

Οι κάμερες δεν έδειξαν τίποτα

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραψαν κάτι ύποπτο καθώς έχουν υλικό από τις τελευταίες 20 μέρες ενώ η κλοπή έγινε νωρίτερα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, όπως εκτιμούν ανώτερες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Η τράπεζα δέχεται ότι έγινε παραβίαση, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι δράστες πήγαν στις συγκεκριμένες θυρίδες και αν διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση.

Προηγμένα αντικλείδια για να ανοίξουν τις θυρίδες;

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εξετάζουν μεταξύ άλλων το σενάριο οι δράστες να χρησιμοποίησαν προηγμένο σύστημα κλειδιών. Για να ξεκλειδώσει κάθε θυρίδα χρειάζονται δύο κλειδιά. Ένα έχει η τράπεζα και ένα ο πελάτης. Αφού ο υπάλληλος ξεκλειδώσει την πρώτη κλειδαριά αποχωρεί από τον χώρο . Ο μισθωτής ξεκλειδώνει στη συνέχεια τη δεύτερη κλειδαριά μόνος του. Στη εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” μίλησαν οι δικηγόροι των θυμάτων. Ο Αλέξης Κούγιας,που εκπροσωπεί δύο εξ αυτών είπε ότι η λεία είναι άνω του ενός εκατομμυρίου σε χρήματα και κοσμήματα για κάθε μία από τις δύο θυρίδες. Ο ίδιος θεωρεί σίγουρο ότι υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση. “Οι δράστες γνώριζαν που , πώς και πότε θα χτυπήσουν τόνισε:

Ο Γιάννης Μαρακάκης που εκπροσωπεί θύμα της κλοπής είπε ότι στις 13 Νοεμβρίου διαπιστώθηκε η κλοπή από μία από τις μισθώτριες που είχε πάει στο υποκατάστημα μαζί με τον γιο της και διαπίστωσε ότι ήταν παραβιασμένη. Οι υπόλοιπες τρεις πελάτισσες το έμαθαν με μια εβδομάδα καθυστέρηση. Τους έστειλε η τράπεζα σήμερα ενημέρωση ότι τέσσερις ήταν τελικά οι παραβιασμένες θυρίδες. Οι συγκεκριμένες μάλιστα είναι στο μεγαλύτερο από τα τρία μεγέθη θυρίδων.

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις οι δράστες δεν ασχολήθηκαν με τις άλλες θυρίδες επειδή βρήκαν έναν πακτωλό χρημάτων και κοσμημάτων σ’ αυτές τις τέσσερις. Στο πλαίσιο της έρευνας η αστυνομία εξετάζει μεταξύ άλλων το ποιοι μίσθωσαν θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ποιές είναι οι τέσσερις Αθηναίες – θύματα
Και οι 4 παραβιασμένες θυρίδες ανήκαν σε γυναίκες. Ειδικότερα:

Η μία εξ αυτών είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας. Εχει καταγγείλει ότι οι δράστες τις αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και πάνω από 46.00 ευρώ σε μετρητά.
Η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου και δήλωσε ότι της έκλεψαν από τη θυρίδα της κοσμήματα αξίας 4 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική.
Η τέταρτη έχει ιστορικό όνομα, ανήκει στο λεγόμενο «old money» και σε παλιά οικογένεια με κλινική στο κέντρο της Αθήνας και πύργο από τη βυζαντινή εποχή, στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής. Η κόρη της ασχολείται με τα κοινά στον Δήμο Ψυχικού.
Οι δύο τελευταίες κυρίες δεν έχουν κάνει εκτίμηση της αξίας του περιεχομένου των κλαπέντων από τις θυρίδες τους.

Το χρονικό της κλοπής

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του αντιπροσώπου στην Ελλάδα κορυφαίας ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μετέβη στον διευθυντή μεγάλης συστημικής τράπεζας στο παράρτημα Φιλοθέης-Κολεγίου. Οπως είπε, διαπίστωσε παραβίαση της τραπεζικής θυρίδας της. Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι άρχισαν να ελέγχουν τη συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες θυρίδες. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω τραπεζικό υποκατάστημα διατηρούνται 1.500 θυρίδες.

Επειτα από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν παραβιαστεί άλλες τρεις θυρίδες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος πέρασε στο ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έδειξε η νεκροτομή στο πτώμα του ξενοδόχου – 200 κάμερες ασφαλείας αγόρασαν σε μια μέρα οι κάτοικοι στη Σαντορίνη!

Δολοφονία στις Σπέτσες: Οι καταθέσεις των μαρτύρων που συγκλονίζουν

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας