11:38 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Πούτιν: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα

Πούτιν: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ενώ επισήμανε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσουν πολύ.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραπονέθηκε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως χώρα δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζεται, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωνε ότι αν υπάρξει πρόταση από τη Δύση που να σέβεται τα δικαιώματα της Ρωσίας τότε θα συζητήσει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Κατά τα άλλα, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε επίσης πως ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη πρόσκλησης νέων Ρώσων εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Από 300.000 Ρώσους εφέδρους που επιστρατεύτηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο Πούτιν προσθέτοντας πως «οι 77.000 βρίσκονταν σε μάχιμες μονάδες και οι υπόλοιποι εκτελούν αμυντικά καθήκοντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: “Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας”, λέει ο Πούτιν σε μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία

Πούτιν: Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει σοβαρές συνέπειες στη διεθνή αγορά ενέργειας

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας