3:46 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Praktiker: Παραβιάζει το lockdown ανοίγοντας τα καταστήματά της

Praktiker: Παραβιάζει το lockdown ανοίγοντας τα καταστήματά της

“Πρωτοπόρος” για άλλη μία φορά η εταιρεία Praktiker μετά τα όσα έχει αποκαλύψει η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”, για τα δωμάτια εκβιασμών και τους τραμπουκισμούς, έρχεται τώρα ουσιαστικά να σπάσει το lockdown και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου οδηγώντας και άλλες μεγάλες πολυεθνικές να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική.

Να τινάξει στον αέρα το lockdown και την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού επιχειρεί η Praktiker η οποία διαφημίζει τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα καταστήματά της τα οποία είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή όσοι έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ.

Ουσιαστικά η αλυσίδα ανοίγει τα καταστήματά της για τους πάνω από 1 εκ ελεύθερους επαγγελματίες που προφανώς έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ στους οποίους πρέπει να προστεθούν και οι επιχειρήσεις και χωρίς να είναι κανένας σε θέση να ελέγξει αν γίνονται και λιανικές πωλήσεις.

Πάνω από 1 εκ δυνητικοί πελάτες

Πρόκειται για μια πρακτική που ουσιαστικά ακυρώνει το lockdown για πάνω από 1 εκατ Έλληνες και δημιουργεί συνθήκες τουλάχιστον συγχρωτισμού.

Τυχόν υιοθέτηση μιας τέτοιας πρακτικής και από άλλες αλυσίδες αλλά και από μικρότερα καταστήματα που έχουν ΚΑΔ χονδρικής πώλησης ουσιαστικά θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης κατάρρευσης των συνθηκών lockdown καθώς είναι γνωστή η πρακτική «παίρνω μαζί και ένα συνεργάτη μου» που μπορεί να είναι ο γείτονας, ή ο συγκάτοικος που θέλει να κάνει τις αγορές του.

Ο φερετζές

Δηλαδή θα έχουμε το φαινόμενο να λειτουργούν καταστήματα λιανικής με το φερετζέ της χονδρικής ή για την ακρίβεια των πωλήσεων με επαγγελματικό ΑΦΜ. Και είναι προφανές ότι θα κόβονται τιμολόγια χωρίς κανένα πρόβλημα καθώς στη συνέχεια μπορεί να γίνει φορολογική αναμόρφωση στο σκέλος των εξόδων των επιχειρήσεων.

Θεωρητικά με τη λογική του Praktiker θα μπορούσαν αύριο να ανοίξουν τα καταστήματά του ο Κωτσόβολος, τα Public, το Media Markt, το Leroy Merlin, τα IKEA, το Attica κλπ.

Επισημαίνεται ότι η Praktiker ήδη διαφημίζει το άνοιγμα των καταστημάτων της όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από την κάτωθι φωτογραφία.

Praktiker

πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Praktiker: Τραμπουκισμοί on camera (Video)

Aποκάλυψη: Δωμάτια «εκβιασμών» στα Praktiker

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας