15:48 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

«Πράσινα» κτίρια 349.000.000 ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της «Prodea»

«Πράσινα» κτίρια 349.000.000 ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της «Prodea»

Μια συνολική εικόνα για το χαρτοφυλάκιό της αλλά και το πώς η εισηγμένη εταιρεία εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια την περιβαλλοντική διακυβέρνηση (ESG) στην πράξη έδωσαν, κατά τη διάρκεια της Prodexpo, κορυφαία στελέχη της Prodea investments.

Η Prodea διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα 301.000.000 ευρώ με «πράσινη» πιστοποίηση, τα οποία θα γίνουν 349.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ θα αυξηθούν σε 550.000.000 ευρώ μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Prodea: Στα 349 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο με κτίρια πράσινης πιστοποίησης

Το χαρτοφυλάκιο συνεχώς εμπλουτίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κατ’ αρχάς η Prodea διαθέτει ένα κτίριο γραφείων στο κέντρο της Σόφιας, το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα, καθώς και τα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας. Σημαντικό κτίριο τέτοιας λογικής αποτελεί και το Εlement, στο Μαρούσι, στην οδό Φραγκοκλησιάς, το οποίο είναι προμισθωμένο πριν καν αποπερατωθεί, το Moxy, το πρώτο «πράσινο» πιστοποιημένο ξενοδοχείο, στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις αρχές του 2022, και το Ιmportex στη Λεωφ. Συγγρού. Η εταιρεία, επίσης, έχει στη διάθεσή της ένα παλιό κτίριο στη Λ. Συγγρού 44, το οποίο θα ανακατασκευαστεί σε πιστοποιημένο «πράσινο» κτίριο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το έργο του Πύργου του Πειραιά, ο οποίος μετά την ανακατασκευή του με τη συνεργασία της Dimand θα είναι πλέον ένας «πράσινος» πύργος.

Όπως δημοσιεύτηκε στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

Παρίσι-Λονδίνο: τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο του μπακαλιάρου» στη Μάγχη

Οι τρεις “δεσμεύσεις” των ηγετών για το κλίμα στη Γλασκώβη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας