16:54 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: «Ηλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς

Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: «Ηλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς

Έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για τη μη καταδίκη της Χαμάς αλλά και γενικά για την περιοδεία του στην Παλαιστίνη ασκεί ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς.

Ο κ. Κατς σημειώνει επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ και διαψεύδει ότι η είσοδό του δεν θα του επιτρεπόταν λόγω προηγούμενων δηλώσεών του.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την επίσκεψη του κ. Κασελάκη στην Παλαιστινιακή Αρχή, ο κ. Κατς δήλωσε:

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές. Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της».

«Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του» σημείωσε. «Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στ. Κασσελάκης: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή να αναγνωρίσουμε το παλαιστινιακό κράτος;

Ο Στ. Κασσελάκης συνεχίζει και ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας