Πρίγκιπας Άντριου: Νέοι μπελάδες-Έμεινε σε έπαυλη κατηγορούμενου για βιασμό 10 εφήβων

Πρίγκιπας Άντριου: Νέοι μπελάδες-Έμεινε σε έπαυλη κατηγορούμενου για βιασμό 10 εφήβων

Για τον Πρίγκιπα ‘Αντριου δεν έφθαναν τα προβλήματα που είχε εξ αιτίας της φιλίας  με τον παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν και τις καταγγελίες θύματος του Αμερικανού χρηματιστή ότι είχε κάνει σεξ μαζί του ενώ ήταν ανήλικη, τώρα ήρθε να προστεθεί και άλλο ένα πρόβλημα.

Το φως της δημοσιότητας είδε η πληροφορία ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε μείνει μαζί με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον το 2000 στην έπαυλη στο Νάσαου στις Μπαχάμες του Φινλανδο-Καναδού μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ, εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση, όπου υποστηρίζεται ότι βίασε δέκα έφηβες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν 14 ετών και άλλες τρεις 15.

Νάιγκαρντ
Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0x0bbf4cad

Ο 77χρονος Νάιγκαρντ κατηγορείται στην αγωγή που κατατέθηκε εις βάρος στη Νέα Υόρκη, ότι παρέσυρε τις νεαρές στην έπαυλή του υποσχόμενος ότι θα της βοηθήσει στην καριέρα του στο μόντελινγκ. Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι τις μέθυσε και τους έδωσε ναρκωτικά προτού τους επιτεθεί σεξουαλικά. Όπως αναφέρεται στη μήνυση ο δισεκατομμυριούχος «δελέασε και παρέσυρε νεαρά, ευάλωτα και φτωχά κορίτσια και γυναίκες με χρηματικά ποσά και ψευδείς υποσχέσεις για επικερδείς καριέρες στο μόντελινγκ για να τους επιτεθεί και να τις βιάσει κατά φύση και παρά φύση». Προστίθεται δε ότι είχε δώσει εντολή σε μέλη του προσωπικού του να βρίσκουν νεαρές γυναίκες για τα εβδομαδιαία πάρτι του, στα οποία προσφέρονταν ποτά που περιείχαν το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» Rohypnol.

Στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι ο Νάιγκαρντ προσπάθησε να εξασφαλίσει την ανοχή της αστυνομίας και πολιτική κάλυψη στις Μπαχάμες δωροδοκώντας τακτικά με δεκάδες χιλιάδες δολάρια αξιωματούχους της αστυνομίας και της κυβέρνησης «καθώς και ένα πρώην μέλος της κυβέρνησης που έγινε πρωθυπουργός στις Μπαχάμες». Αλλά και ότι ο επιχειρηματίας πλήρωνε άτομα με χρήματα της εταιρείας του για να εκφοβίζουν τις πρώην «φίλες» του, σχίζοντας τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους, με εμπρησμούς, με πληρωμές σε αστυνομικούς προκειμένου να τις απειλούν ότι θα τις συλλάβουν. Οι βιασμοί φέρονται να έλαβαν χώρα μεταξύ του 2008 και του 2015. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες εις βάρος του, ενώ ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά τις εις βάρος του καταγγελίες. Σχολιάζοντας την παραμονή του 59χρονου πρίγκιπα Άντριου στην έπαυλη του Νάιγκαρντ τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν: «Δεν είναι κάτι το οποίο θα σχολιάσουμε».

Σχόλια