4:28 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια ο Σαμαράς ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια ο Σαμαράς ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη

Ανήμερα της τελευταίας ημέρας του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ, στη μνήμη όλων των νεοδημοκρατών έρχεται ακριβώς 20 χρόνια μετά, η 30ή Ιουνίου 1993, ημερομηνία κατά την οποία ιδρύθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Άνοιξη. Ένα κόμμα κυριολεκτικά μιας χρήσης, το οποίο αφού πήρε 4,9% και εξέλεξε 10 βουλευτές στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς με το 2,94% που πήρε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 απέτυχε να μπει στη βουλή, ενώ το 2004 δεν κατέβηκε καν στις εκλογές για να διαλυθεί λίγο πριν τις εκλογές του 2004.

Μέχρι τότε όμως πέτυχε πολλά! Να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ποιος ξεχνά τον Συμπιλίδη), να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (στήριξε το 1995 την εκλογή του Κ. Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας) αλλά και να απορροφήσει το 1996 την ανύπαρκτη ΔΗ.ΑΝΑ.(Δημοκρατική Ανανέωση) του Κωστή Στεφανόπουλου.

Τη συνέχεια λίγο-πολύ τη θυμόμαστε (πίσω στη Ν.Δ.), όπως θυμόμαστε και τις προεκλογικές ρητορείες του Σαμαρά (ότι και καλά δεν θα επιστρέψει με τίποτα στη Ν.Δ.)

Τώρα θα μου πείτε ποιος τον πίστεψε; Κανείς…

2

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας