More

  Προανακριτική: Εξώδικο-βόμβα Αγγελή στη Δημητρίου

  Στην αντεπίθεση ο Ιωάννης Αγγελής για τα όσα είπε η Ξένη Δημητρίου! Εξώδικο με το οποίο καλεί την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να ανακαλέσει εγγράφως όλα όσα φέρεται να κατέθεσε κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.

  Το εξώδικο κοινοποιήθηκε στην κα Δημητρίου αλλά και στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από την οποία ο κ. Αγγελής είχε αιτηθεί να κληθεί και να καταθέσει κατ΄αντιπαράσταση με την Ξένη Δημητρίου για όλα όσα φέρεται να του καταλόγισε και μεταφέρθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε φίλια ΜΜΕ ότι δηλαδή ο κ. Αγγελής “δεν ενδιαφέρθηκε” για άλλες σοβαρές υποθέσεις όπως ένα φερόμενο ως “παραδικαστικό κύκλωμα” ή την υπόθεση Φλώρου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αντίδραση του κ. Αγγελή η κα Δημητρίου αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί καθώς όπως αποκάλυψε το eReportaz ανασκεύασε κατά την τελευταία ημέρα κατάθεσής της αυτά τα οποία είπε.

  Το εξώδικο 

  Στο εξώδικό του ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι όπως πληροφορήθηκε από τον ηλεκτρονικό Τύπο η κα Δημητρίου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της υποστήριξε ότι εκείνος αγνόησε και δεν ενδιαφέρθηκε για υλικό το οποίο “μιλούσε” τόσον για το παραδικαστικό κύκλωμα όσο και για την υπόθεση Φλώρου.

  “Ειδικότερα από δημοσίευμα του ηλεκτρονικού ιστότοπου Documento της 7-5-2020 προκύπτει κατά λέξη ότι “… η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατύπωσε την άποψη ότι ο Ιωάννης Αγγελής είχε εμμονή με την υπόθεση Novartis, γεγονός που η ίδια το ερμήνευσε ως υπερβολή. “Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Μετά από δική μου πίεση έγιναν κατοίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που μιλούσε και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί τότε αλλοίμονό μας. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν και παίρνουν αμοιβές” αφηγήθηκε και επισήμανε: “Ο κ. Αγγελής δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου”.

  Ψεύδη 

  Στο εξώδικό του ο κ. Αγγελής υποστηρίζει ότι όλα όσα φέρεραι να είπε η κα Δημητρίου είναι “παντελώς ψευδή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι λίαν συκοφαντικά για την εν γένει προσωπικότητα μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Επειδή μέχρι σήμερα στη ζωή μου πάνω από όλα βάζω την τιμή, την υπόληψή μου και την αξιοπρέπειά μου. Σας καλώ εντός 3 ημερών από τη λήψη της παρούσης μου να ανακαλέσετε εγγράφως όλα τα παραπάνω με κείμενό σας απευθυνόμενο τόσο προς εμένα όσο και προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Άλλλως να μου προσδιορίσετε εγγράφως και με ακρίβεια, δηλαδή με ενυπόγραφο κείμενό σας απευθυνόμενο τόσο προς εμένα όσο και προς  την προανακριτική επιτροπή της Βουλής:

  α) σε ποιο παραδικαστικό κύκλωμα αναφέρεστε,

  β) ποια συγκεκριμένη παραγγελία δώσατε σε εμένα και δεν την εκτέλεσα,

  γ) πότε και με ποιον τρόπο μου δώσατε αυτήν την παραγγελία. Ομοίως να μου προσδιορίσετε με ποιον τρόπο δεν ενδιαφέρθηκα για την υπόθεση Φλώρου…”.

  Σε διαφορετική περίπτωση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος παραιτήθηκε από επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς καταγγέλλοντας “τέρατα” κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας Ρασπούτιν δηλώνει ότι αναμένεται να προβεί σε νομικές κινήσεις για να προασπίσει την αλήθεια και την τιμή του.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες αναφορές δεν είναι οι μόνες αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η κα Δημητρίου στη Βουλή όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μετατράπηκε σε μάρτυρα υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” αποκάλυψε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρησιμοποίησε την υπόθεση με τα στοιχεία για την υπόθεση Καρούζου που φυτεύτηκαν σε ντουλάπα της Οικ. Εισαγγελίας προκειμένου να μην προαχθεί ο συνάδελφός της και πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Άδωνις Γεωργιάδης: Διέσυραν το όνομα μου – Αισθάνομαι ντροπή για τους Εισαγγελείς που το προκάλεσαν

  Με ένα tweet του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την αγανάκτηση του γιατί διασύρθηκε το όνομα του επί τρία χρόνια ενώ...

  Προανακριτική: Τα στοιχεία του FBI που έκρυβε η εισαγγελία Διαφθοράς- “Ερευνήθηκαν επιλεκτικά οι πληροφορίες” καταγγέλλει ο Αγγελής

  Τα στοιχεία που έκρυβε στα συρτάρια της η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και αποκαλύπτουν τον τρόπο που διενεργήθηκε η έρευνα για την υπόθεση Νοvartis...

  Δικηγόρος 47χρονου: Θα χειρουργηθεί, αρνείται τις κατηγορίες για το βιασμό της 34χρονης

  Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ως βιαστή της 34χρονης από την Αλβανία, με ανάρτησή του στα social media, τονίζει ότι ο 47χρονος τελικά θα υποβληθεί...

  ΗΠΑ: Το Twitter “μπλοκάρισε” λογαριασμό αστυνομικών μετά την σύλληψη της κόρης του δημάρχου Νέας Υόρκης

  Το Twiiter "μπλοκάρισε"λογαριασμό της ένωσης αστυνομικών της Νέας Υόρκης μετά την σύλληψη της κόρης του δημάρχου της πόλης Κιάρα ντε Μπλάζιο. Η ένωση των...

  Ιθάκη: To Λιμενικό και ο δήμαρχος που οδηγούσε χωρίς κράνος!

  Το Λιμενικό και ο δήμαρχος Ιθάκης! Σε μπελάδες μπήκε ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες του Λιμενικού τη στιγμή...