17:42 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Προανακριτική: Καλούνται ως ύποπτοι εκδότες και δημοσιογράφοι- Αίτημα να παραδοθούν και τα έγγραφα του FBI

Προανακριτική: Καλούνται ως ύποπτοι εκδότες και δημοσιογράφοι- Αίτημα να παραδοθούν και τα έγγραφα του FBI

Εξελίξεις στην Προανακριτική! Την απόφαση να καλέσουν ως υπόπτους τον εκδότη της “δημοκρατίας”, Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου πήραν, σήμερα, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. Ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι έχουν κληθεί για την Τρίτη προκειμένου να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Δηλαδή να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας και να μελετήσουν τα στοιχεία. Την ίδια στιγμή η Προανακριτική ζητεί από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου να την ενημερώσει για την εξέλιξη της έρευνας (πειθαρχική και ποινική) και εάν έχουν κληθεί ως ύποτποι οι εισαγγελείς Διαφθοράς. Σε περίπτωση που οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης έχουν καλέσει ως υπόπτους την κα Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς και εκείνοι με τη σειρά τους έχουν παράσχει εξηγήσεις, τότε στην Βουλή θα σταλούν τα αντίγραφα των εξηγήσεων. Σε διαφορετικοί περίπτωση, σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής, θα κληθούν ως ύποπτοι οι εισαγγελείς. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του eReportaz οι δυο αντεισαγγελείς έχουν καλέσει ως υπόπτους τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Οι εξηγήσεις των τριών εισαγγελέων δόθηκαν τη περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο! 

Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει όλα όσα είχε γράψει εδώ και καιρό η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” αλλά και το eReportaz σχετικά με την έκβαση της έρευνας μετά τις καταθέσεις των εισαγγελέων-μαρτύρων αλλά και του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, καθώς και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ζητούν από Μπρακουμάτσο-Αγγελή τα έγγραφα του FBI

Την ίδια στιγμή η αποκάλυψη της “Μ” σε ότι αφορά τη νέα αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα δήθεν απόρρητα έγγραφα του FBI που δεν στέλνει στη Βουλή η εισαγγελέας Διαφθοράς είναι απλά πληροφοριακά σημειώματα, δρομολόγησε εξελίξεις. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μπρακουμάτσο να τα διαβιβάσει ενώ απέστειλαν κλήση και στον κ. Αγγελή προκειμένου να τους τα παραδώσει ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής μαζί με την αναφορά του διαβίβασε και φάκελο με όλα τα έγγραφα του FBI τα οποία του είχε στείλει κατόπιν παραγγελίας η κα Τουλουπάκη.

Ο Αλαφούζος διαψεύδει τον “Ρασπούτιν” για σχέσεις με Αγγελή 

Την ίδια στιγμή δήλωση-διάψευσης για όσα ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ότι αφορά τις σχέσεις που φέρεται να είχε με τον πρώην Οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου έστειλε στη Βουλή ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος. Με αυτή ο κ. Αλαφούζος κάνει λόγο για ανυπόστατα ψεύδη καθώς, όπως ισχυρίζεται, τον κ. Αθανασίου δεν τον έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του. Όπως αποκάλυψε το Σάββατο ο εκδότης των Παραπολιτικών. Γιάννης Κουρτάκης, τις συγκεκριμένες πληροφορίες τις ψιθύριζε ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος με αποτέλεσμα να γράφονται σε εφημερίδες όπως τα “Παραπολιτικά”!

Σχετικά άρθρα:

Aναφορά Αγγελή “καίει” Τουλουπάκη για τα στοιχεία του FBI
Αποκλειστικό: Στη διάθεση της Προανακριτικής εισαγγελείς μάρτυρες
Προανακριτική: Εξώδικο-βόμβα Αγγελή στη Δημητρίου
Προανακριτική: Η Βουλή θα ελέγξει και τους “συνεργάτες” του Παπαγγελόπουλου
Σάμπυ Μιωνής: Βόμβες κατά Παπαγγελόπουλου και Παππά

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας