3:29 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Προανακριτική: Στον εισαγγελέα με το ερώτημα της ψευδορκίας η κατάθεση Παππά

Προανακριτική: Στον εισαγγελέα με το ερώτημα της ψευδορκίας η κατάθεση Παππά

Στον αρμόδιο εισαγγελέα αποφάσισε να στείλει τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε σήμερα ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο σημερινό ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’ αυτό υπάρχει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη.


Διαβάστε επίσης: Το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Μιωνή-Παππά που προκαλεί πολιτικό «σεισμό»


 

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους πώς είναι δυνατόν να ακούν ότι το κόμμα τους ανέχεται την ατζέντα Παπαγγελοπούλου για τα λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές τους δουλειές.

Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.


Διαβάστε επίσης: Ηχητικό «βόμβα»: Ο Νίκος Παππάς ομολογεί ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος έβγαζε λεφτά!


«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα».

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Μπιάγκης ανέφερε ότι είναι συγκλονιστικά τα όσα ακούγονται στο ηχητικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη δημοκρατία, τέτοια πράγματα στη χώρα δεν πρέπει να ξαναγίνουν και αυτός είναι ο ρόλος της επιτροπής. Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Επιτροπή ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή είχε ερωτηθεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόσο για το θέμα του ηχητικού ντοκουμέντου όσο και για το αν είχε ζητήσει από τον Σάμπυ Μιωνή να υπάρξουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.


Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Ο «μαρτυριάρης» κ. Παππάς


 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εγώ, λοιπόν, σας ρωτάω τώρα αν συναινείτε αν υπάρχει ηχητικό υλικό να παίξει.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Προσέξτε να δείτε, δεν υπήρχε περίπτωση να πω εγώ το αντίθετο. Και αν είχα οποιαδήποτε πρόθεση να αποκρύψω τίποτα θα έλεγα μια σχετική συνάντηση να γίνει κάπου πιο σκοτεινά, κάπου που δεν θα υπάρχουν μάρτυρες ότι έγινε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Πάρα πολύ ωραία. Άρα επιβεβαιώνετε ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα να παιχτεί το οποιοδήποτε υλικό και επιβεβαιώνετε ότι ποτέ δεν έχετε πει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα με παραδικαστικό και ότι για να σταματήσει η καταδίωξη Παπασταύρου, θα έπρεπε να δοθούν στοιχεία για την κυρία Γκραμπόφσκι. Αυτά δεν τα έχετε πει ποτέ;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ποτέ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Και δίνετε συναίνεση να παιχτεί το ηχητικό.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Απολύτως.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εσείς, κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Σε καμία των περιπτώσεων.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ούτε και εκτός Ελλάδος, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Πουθενά.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Έχετε πει σε κανέναν ότι, προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι»;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει λόγω του κ. Σαμαρά το έχετε εκμυστηρευτεί σε κανέναν;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:Ποτέ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας