12:26 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Προανακριτική: Ζητούν την αλληλογραφία με FBI και υπηρεσιακό φάκελο Τουλουπάκη-Ράικου

Προανακριτική: Ζητούν την αλληλογραφία με FBI και υπηρεσιακό φάκελο Τουλουπάκη-Ράικου

Αίτημα της Προανακριτικής στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητούνται όλα τα αιτήματα της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προς το FBI έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπουγάς. Το αίτημα εστάλη στις 12 Μαϊου 2020 στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη αλλά και στο γραφείο της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Εκτός από την αλληλογραφία με τους Αμερικανούς τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής ζητούν να τους διαβιβαστούν οι υπηρεσιακοί φάκελοι των κ.κ. Τουλουπάκη και Ράικου καθώς και τα περιεχόμενα των ηλεκτρονικών φακέλων όπως αναφέρονται στην από 15 Δεκεμβρίου 2018 έκθεση του Ιωάννη Αγγελή για το σύνολο των δικογραφιών που αφορούν τους κκ Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμμένο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το eReportaz, η Προανακριτική έχει ήδη ζητήσει από τους κκ Αγγελή και Μπρακουμάτσο να τους διαβιβάσουν τα στοιχεία του FBI. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Μπρακουμάτσος είχε παραγγείλλει στην κα Τουλουπάκη να στείλει τα συγκεκριμένα έγγραφα για να λάβει ιταμή απάντηση!

Δείτε το αίτημα της Προανακριτικής:

  • Μην χάσετε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα νέες αποκαλύψεις για την ομάδα Ρασπούτιν!

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας