5:25 Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Προχωρά κανονικά η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου

Προχωρά κανονικά η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου

Η Rosatom σχεδιάζει να αρχίσει την σκυροδέτηση στην μονάδα 4 του υπό κατασκευή πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία εντός του 2022. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα Τετάρτη ο Αντόν Ντεντουσένκο, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Rusatom Energy International (REI, εταιρεία που ανήκει στην Rosatom), μιλώντας στο φόρουμ «Rosatom Projects in the Middle East and North Africa», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO 2020 στο Ντουμπάι.

«Όσον αφορά τη Μονάδα 4, αναμένουμε ότι η σκυροδέτηση θα ξεκινήσει το 2022», δήλωσε ο Ντεντουσένκο, επισημαίνοντας ότι η άδεια για την κατασκευή της μονάδας έχει ήδη εκδοθεί.

Η έγχυση του πρώτου σκυροδέματος για τη Μονάδα 1 του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2018, για τη Μονάδα 2 στα τέλη Ιουνίου 2020, ενώ η κατασκευή της Μονάδας 3 ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 2021.

Από τα μεγαλύτερα στον κόσμο
Σήμερα, το εργοτάξιο του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Καθημερινά εργάζονται περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, ενώ χρησιμοποιούνται περισσότερα από 1.000 μηχανήματα και οχήματα κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων 70 και πλέον γερανών.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν τον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

Ρωσία: Συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας