16:10 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πρόεδρος εκπαιδευτικών Π. Στεφάνου για έκρηξη καυστήρα στις Σέρρες: Ήταν να έρθουν Σάββατο, ήρθαν Δευτέρα, τους άνοιξε ο διευθυντής, δεν έκαναν εργασίες αλλά ρυθμίσεις...

Πρόεδρος εκπαιδευτικών Π. Στεφάνου για έκρηξη καυστήρα στις Σέρρες: Ήταν να έρθουν Σάββατο, ήρθαν Δευτέρα, τους άνοιξε ο διευθυντής, δεν έκαναν εργασίες αλλά ρυθμίσεις...

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Πασχάλης Στεφάνου, βρέθηκε καλεσμένος σήμερα του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1. Το θέμα της συνέντευξης δεν ήταν από το τραγικό συμβάν και την έκρηξη του καυστήρα λέβητα κάτι που κόστισε τη ζωή του άτυχου 11χρονου μαθητή Βασίλη.

Ο κ. Στεφάνου έδωσε μια διαφορετική εικόνα από αυτή που είχε σχηματιστεί μέχρι σήμερα απαντώντας τις ερωτήσεις του κ. Κουσουλού λέγοντας ότι οι εργασίες του συστήματος γεωθερμίας είχαν ολοκληρωθεί και ότι εκείνη την ημέρα πήγε το συνεργείο απλά γιατί το σύστημα δεν λειτουργούσε και δεν υπήρχε θέρμανση με το πολύ κρύο που υπάρχει στην περιοχή αυτή την εποχή.

Και συνέχισε λέγοντας ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών ότι το συνεργείο ήταν να πάει στο Σάββατο αλλά πήγε εκείνη την μοιραία ημέρα, τη Δευτέρα, τους έβαλε ο διευθυντής μέσα παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην τραυματιστεί κανένας, έκαναν κάποιες ρυθμίσεις, έφυγαν και μετά από δύο ώρες  έγινε αυτό που έμεινε… Μάλιστα ρώτησε το κ. Στεφάνου τον δημοσιογράφο ότι αν το συνεργείο είχε έρθει στις 07:00 και έφευγε και μετά από δύο ώρες γινόταν πάλι η έκρηξη τι θα γινόταν;

Στις αποκαλύψεις του κ. Στεφάνου παρενέβη ο κ. Κουσουλός γιατί όπως δεν είχε ακούσει κάτι τέτοιο και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Χρυσάφη, του δημάρχου ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ότι στην σύμβαση που έχει υπογραφεί ρητά αναφέρεται ότι ο ανάδοχος δεν μπορεί να εκτελεί εργασίες κατά τη διάρκεια του σχολείου, και τον ρωτήσαμε επισταμένως, “το γνώριζε αυτό ο διευθυντής” και είπε βεβαίως το γνώριζε ο διευθυντής. Τον ρωτήσαμε, συνέχισε ο κ. Κουσουλός,  δεν είχε ενημερώσει πως κάποιες εργασίες γινόντουσαν εν ώρα σχολείου και μας είπε “όχι εμείς δεν έχουμε λάβει τέτοιο μήνυμα ούτε εμαιλ ούτε SMS”. Άρα ουσιαστικά και τυπικά ο δήμαρχος, ο κ. Χρυσάφης, ρίχνεις όλες τις ευθύνες στον διευθυντή του σχολείου.

Ο κ. συνέχισε την κουβέντα επιμένοντας ότι καλά έκανε ο διευθυντής και άνοιξε την πόρτα γιατί έκαναν κάποιες ρυθμίσεις (δηλαδή όχι εργασίες) και ο διευθυντής πατά ένα κουμπί το πρωί αν το πατά και αυτό και δεν έχει χρονοδιακόπτη το σύστημα.

Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη και τις ερωτήσεις που ετέθησαν στην συνέχεια για την σύμβαση του δήμου, τι γνωρίζει ο διευθυντής ενός σχολείου, που ήταν τα παιδιά όταν γινόντουσαν οι εργασίες και άλλα σημαντικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σέρρες: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον μικρό Βασίλη – «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο»

Κρήτη: Συναγερμός – Κοριτσάκι 2 ετών ήπιε χλωρίνη – Αρνούνται την θεραπεία οι συγγενείς του

 

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας