11:42 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: "Το ΕΚΕΠΥ ζήτησε 40 σάκους περισυλλογής νεκρών στις 23.20"

Πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: "Το ΕΚΕΠΥ ζήτησε 40 σάκους περισυλλογής νεκρών στις 23.20"

Στην καταγγελία ότι στις 11.20 το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών προχώρησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Από τις 11.20 το ΕΚΕΠΥ ζήτησε 40 σάκους περισυλλογής νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής.

Κατήγγειλε παράλληλα ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι στις 9 παρά είκοσι το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήσεις από την πυροσβεστική για να παραλάβουν νεκρούς από την περιοχή του Βουτζά.

Ωστόσο, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι από το πρωί που μαινόταν η φωτιά στην Κινέτα έπρεπε να υπάρχει η ύψιστη ετοιμότητα, δεν δόθηκε ποτέ εντολή από την διοίκηση του ΕΚΑΒ να υπάρχει επιφυλακή.

Όπως ανέφερε όταν έγινε η ενημέρωση στον πρωθυπουργό ήταν ήδη επιβεβαιωμένοι 10 νεκροί.

Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του συντονιστικού – δεν έγινε καμία αναφορά σε νεκρούς, παρότι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχτηκε χθες ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό από το απόγευμα.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Θέμα είπε ότι το Σισμανόγλειο από τις 10:30-11 παρά το βράδυ της Δευτέρας είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών από την φονική πυρκαγιά.

Είπε μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη πληροφορία του την επιβεβαίωσε μία ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας.

Διερωτήθηκε πως ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, για συντονισμό διαχειριστικής ανεπάρκειας από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης , ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ.

Όπως είπε χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης ενώ ερωτηθείς αναφορικά με τις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή τόνισε πως θα μάθουμε κ άλλα περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας