8:13 Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Πρόεδρος Ιατρ. Συλλόγου Πάτρας: Οι γιατροί έχουν αποδείξεις γι αυτά που καταθέτουν - Ο κ. Κούγιας φαίνεται οτι παραποιεί τις δηλώσεις τους

Πρόεδρος Ιατρ. Συλλόγου Πάτρας: Οι γιατροί έχουν αποδείξεις γι αυτά που καταθέτουν - Ο κ. Κούγιας φαίνεται οτι παραποιεί τις δηλώσεις τους

Οι γιατροί έχουν αποδείξεις γι αυτά που καταθέτουν – Ο κ. Κούγιας φαίνεται οτι παραποιεί τις δηλώσεις τους είπε στο ereportaz.gr και στον Νίκο Νικολετάκη η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου. “Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι έχουν παραποιηθεί στην απάντησή του οι καταθέσεις κάποιων συναδέλφων. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βρεθούμε στα δικαστήρια διότι οι γιατροί μας έχουν καταθέσει και αποδεικτικά στοιχεία για τα λεγόμενά τους. Δηλαδή έχουν καταθέσει αποτελέσματα εξετάσεων και γνωματεύσεων. Επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι θέλει ακριβώς να μας πει ο κύριος Κούγιας” μας είπε η κ. Μαστοράκου. “Εμείς ως ιατρικός σύλλογος θα καλύψουμε σε κάθε περίπτωση τους γιατρούς σε κάθε κακοποιητικη συμπεριφορά εναντίον τους.  Όσον αφορά το Καραμανδάνειο αλλά και όσον αφορά το Ρίο, γιατί κλείνει ο κύκλος του Καραμανδανείου και φυσικά θα καταθέσουν και οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίο.”πτώσεις γιατροί που συνεργάστηκαν

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών είπε ότι έγιναν συμβούλια μεταξύ του Ιατρικού προσωπικού για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν το περιστατικό της μικρής Τζωρτζίνας το οποίο είχε αναπάντητα ερωτήματα:  “Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν υπήρχε μία μεγάλη συνεργασία γιατρών σε όλη την πορεία αυτού του παιδιού, άρα λοιπόν δεν είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αυτή τη στιγμή συλλήβδην και ομαδικά να κατηγορούνται ως κομπογιαννίτες. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας” τόνισε η κ. Μαστοράκου. Μας ανέφερε ακόμα ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει στείλει επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εκφράζοντας την αγανάκτησή του. Στην επιστολή οι γιατροί ζητούν να εξετάσει ο ΔΣΑ τη συμπεριφορά του κυρίου Κούγια: “Όλα αυτά που λέει αυτή τη στιγμή οφείλει να τα τεκμηριώσει.  Και εννοείται ότι θα βρεθούμε στις δικαστικές αίθουσες αλλά θα πρέπει να πείσει με έμπρακτες αποδείξεις και τα λεγόμενά του. Εμείς πάντως έχουμε έμπρακτες αποδείξεις για τα λεγόμενα των γιατρών μας” τόνισε η κ. Μαστοράκου η οποία έκανε και μία αναφορά επί προσωπικού: “Ο κύριος Κούγιας ουσιαστικά με κατηγορεί για συντεχνιακή συμπεριφορά λόγω εκλογών. Να θυμίσουμε στον κύριο Κούγια ότι οι εκλογές των ιατρικών συλλόγων έγιναν τον Οκτώβριο του 22  άρα δεν υπάρχει κανένα άγχος προεκλογικού αγώνα. Επομένως εμείς θα καλύψουμε την αλήθεια των γιατρών μας οι οποίοι είναι έμπειροι και αισθάνονται πάρα πολύ προσβεβλημένοι” κατέληξε.

 

«Τις συντεχνιακές ανακοινώσεις σας, για να καταφέρετε να επανεκλεγείτε στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, τις γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια«, ήταν η απάντηση του γνωστού ποινικολόγου στην ανακοίνωση συμπαράστασης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προς τους γιατρούς του Καραμανδάνειου.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν οι γιατροί της Πάτρας (ΙΣΠ), σε μια προσπάθειά τους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους, εμπλεκόμενων στην υπόθεση «Πισπιρίγκου» γιατρών, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν πως ο Αλέξης Κούγιας:

«Προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δικές του τακτικές προσπαθεί με απαράδεκτο τρόπο να σπιλώσει, να συκοφαντήσει και να ακυρώσει εμπειρότατους νοσοκομειακούς ιατρούς με πολύχρονη θητεία, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή αποδείξεις για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον τους. Με ατεκμηρίωτες υβριστικές, αφοριστικές δηλώσεις, προσπαθεί να στοχοποιήσει τους θεράποντες ιατρούς, χάριν επικοινωνιακών στρατηγικών κακής ποιότητας».

Οι γιατροί στην ίδια ανακοίνωση υποστήριξαν πως η διαδρομή της αείμνηστης μικρής Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και άλλα τρία νοσοκομεία, «με άριστη επιστημονική τεκμηρίωση από τους πλέον έμπειρους ιατρούς, ελαχιστοποιεί περίπτωση ιατρικού λάθους ενώ αποκλείει περίπτωση «χοντρού» ή «κομπογιανιτισμού». Η επινόηση ενός πλασματικού σεναρίου, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί που είναι ταγμένοι να σώζουν ζωές, καταφεύγουν «συντονισμένα» σε ψευδείς καταθέσεις και «στέλνουν στο θάνατο ή σακατεύουν Έλληνες πολίτες με χοντροκομμένο τρόπο», προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών, είναι άκρως συκοφαντική για το κύρος των ιατρών και ανήκουστη στην ιστορία των δικαστικών αιθουσών», σημειώνουν οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η τοπική κοινωνία, όπως λένε οι γιατροί του ΙΣΠ, γνωρίζει την ποιότητα και τη συνεισφορά των ιατρών αυτών στη θωράκιση της υγείας των παιδιών της περιοχής «και έχει αμέριστη εμπιστοσύνη στα Νοσοκομεία μας και ειδικά στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο. Οι ιατροί μας σώζουν ζωές, δεν αφαιρούν ζωές. Μη ανεχόμενος την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά και για την προστασία των μελών μας από τέτοιες συμπεριφορές, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών τάσσεται στο πλευρό τους με νομική υποστήριξη για κάθε κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον τους (όπως θα πράττει και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση που αφορά σε μέλος μας) και θα προβεί στις δέουσες θεσμικές νομικές ενέργειες».

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας κατέθεσε μήνυση κατά των γιατρών για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Τα βέλη του στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου έστρεψε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου θέλοντας να δείξει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια αλλά  σε ιατρικό λάθος.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε σήμερα μήνυση στους παιδιάτρους του Καραμανδανείου Νοσοκομείου για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα και την οδήγησε σε τετραπληγία. Κατά τον δικηγόρο της 33χρονης πρέπει να ερευνηθούν για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: “Όλα όσα συνέβησαν ήταν λόγω ιατρικού λάθους!”- Κατέθεσε μήνυση στους γιατρούς του Καραμανδάνειου για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Νέα επίθεση του δικηγόρου της Πισπιρίγκου σε Λέων – Γαλεντέρη με φόντο την υπόθεση του Άλκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας