23:52 Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών: "Καλώς έκλεισαν τις βάνες για να ανοίξουν το σύστημα τη γεωθερμίας αλλά έπρεπε να απομονώσουν τον καυστήρα..."

Πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών: "Καλώς έκλεισαν τις βάνες για να ανοίξουν το σύστημα τη γεωθερμίας αλλά έπρεπε να απομονώσουν τον καυστήρα..."

Ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσάνπαπας βρέθηκε καλεσμένος του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 για να πει την επαγγελματική του άποψη σχετικά σχετικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Βασίλη μετά από έκρηξη στον καυστήρα του λέβητα σε δημοτικό σχολείο των Σερρών.

Τι πήγε λάθος, τι ακριβώς συνέβη ρώτησε ο κ. Κουσουλός τον κ. Κοτσάναπα και θρηνούμε την απώλεια του 11χρονου μαθητή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων προστέθηκαν δύο βάνες πάνω από τον λέβητα για να συνδεθεί με την γεωθερμία και να μπορεί αν απομονωθεί ο λέβητας από το υπάρχον σύστημα θέρμανσης και να συνδεθεί η γεωθερμία απλά με έναν εναλλάκτη αντλίας θερμότητας. Από την στιγμή που τις τοποθέτησαν έβγαλαν εκτός λειτουργίας τα ασφαλιστικά συστήματα ασφαλείας του λέβητα δηλαδή την βαλβίδα ασφαλείας, τους …..  που δουλεύανε και όλα αυτά. Αναγκαστικά το έκαναν όμως αυτό γιατί στο σημείο αυτό δεν υπήρχε άλλος χώρος  και έπρεπε να τοποθετηθούν οι βάσεις εκεί που τοποθετήθηκαν. Κλείνοντας όμως τις βάνες έπρεπε να προσέξουν και να σκεφθούν ο καυστήρας να απομονωθεί από ηλεκτρικό ρεύμα ή από το πετρέλαιο ή από οτιδήποτε άλλο, για να μην μπορεί αν λειτουργήσει αφού είναι κλεισμένες οι βάνες. Αυτό το πράγμα αυτοί δεν το έκαναν. Καλώς έκλεισαν τις βάνες για να ανοίξουν το σύστημα τη γεωθερμίας αλλά έπρεπε να απομονώσουν τον καυστήρα είτε να κατεβάσουν τις ασφάλειες είτε να κλείσουν την βάνα του πετρελαίου είτε ακόμη και να βγάλουν και τον εγκέφαλο του καυστήρα για να μην μπορεί να λειτουργήσει ο καυστήρας σε καμία περίπτωση…

Ακούστε εδώ όλα τα πολύ ενδιαφέροντα που ανέφερε ο πρόεδρος των συντηρητών Σερρών στον Πέτρο Κουσουλό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου: «Καλύτερα να ήσουν μέσα στην φυλακή παρά στην δομή»

Κιβωτός του Κόσμου: Μπέρδεψαν Μητροπολίτη με τον πατέρα Αντώνιο – Του φώναζαν πως «κακοποιούσε τα παιδιά»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας