5:32 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν, ενώ εντοπίστηκε στην κατοχή τους σε διαμέρισμα στου Γκύζη βαρύς οπλισμός.

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση και μεταξύ άλλων κατοχή πολεμικών όπλων και υλικού με σκοπό τη διάθεση σε άλλες ομάδες.

Η συνήγορός τους Αλέκα Ζορμπαλά δήλωσε:

“Για τον έναν από του 4 κατηγορούμενους υπάρχει ερυθρά αγγελία από την τουρκική Interpol για υπόθεση για την οποία έχουν εκτιθεί δέκα χρόνια κάθειρξης και υπολείπονται δυο. Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι, ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού, ούτε έκθεση κατάσχεσης.

Στάλθηκε, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, από τη ΓΑΔΑ ενημερωτικό σημείωμα για τον οπλισμό σήμερα. Η δίωξη τους είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Η δίωξη αυτή και οι συλλήψεις στην Κρήτη σχετίζονται με μια ριζική αναδιάταξη των σχέσεων μας με την Τουρκία.

Υπάρχουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας κατηγορούμενος ήταν εννέα ετών και ο άλλος δέκα ετών”.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας