13:29 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

"Πρόγραμμα- μαμούθ" 100.000 νέων θέσεων εργασίας ανακοινώνει ο Τσίπρας

"Πρόγραμμα- μαμούθ" 100.000 νέων θέσεων εργασίας ανακοινώνει ο Τσίπρας

Του Θάνου Πασχάλη

Πρόγραμμα- μαμούθ το οποίο θα αφορά 100.000 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρόκειται να ανακοινώσει με τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το πρόγραμμα,σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και θα είναι συνολικού κόστους 430 εκ.ευρώ.

Οι πόροι αυτοί προέρχονται κατά βάση από υφιστάμενους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους  άλλων προγραμμάτων, τα οποία κρίθηκε ότι δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η περικοπή μεγάλου μέρους των δαπανών τους και η απορρόφησή τους από το νέο πρόγραμμα. Στο  πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 100.000 νέων θέσεων εργασίας θα απασχοληθούν με 11μηνες συμβάσεις μακροχρόνιοι κυρίως άνεργοι κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας σε τομείς όπως πρόνοια,υγεία και εκπαίδευση σε Δήμους, Περιφέρειες αλλά και σε άλλους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η επιλογή όσων ενταχθούν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ με κοινωνικά κριτήρια όπως ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή  κατάσταση κλπ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα αμείβονται με τον κατώτατο σήμερα μισθό (580 ευρώ) ο οποίος όμως θα αναπροσαρμόζεται όταν και εφόσον οι κοινωνικοί εταίροι καταλήξουν σε σταδιακή αύξησή του. Παράλληλα όλοι οι απασχολούμενοι  θα είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για το 11μηνο διάστημα απασχόλησης τους  σε κάποιον φορέα του Δημοσίου

Ειδικότερα οι 100.000  θέσεις εργασίας θα αφορούν κατά κύριο λόγο απασχόληση σε Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία (νοσηλευτές ,παραϊατρικό προσωπικό,τραυματιοφορείς κλπ  ), Κέντρα κοινωνικής Πρόνοιας και Κέντρα Υγείας στην Περιφέρεια, προσωπικό καθαριότητας σε σχολεία Υποχρεωτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και Πανεπιστήμια ,Θεραπευτικά κέντρα χρονίως Πασχόντων, Κατ οίκον εξυπηρέτηση κλπ..

Στόχος μετά την απόκτηση της προϋπηρεσίας είναι να υπάρξει σύνδεση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με κατάρτιση και στη συνέχεια απασχόληση μέρους των 100.000 δικαιούχων σε ανάλογες θέσεις εργασίας .Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας κόστους 430 εκ.ευρώ αναμένεται να τεθεί  σε πλήρη λειτουργία από το καλοκαίρι…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας