15:17 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Προκαλεί Μητσοτάκη το Ψευδοκράτος

Προκαλεί Μητσοτάκη το Ψευδοκράτος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, ο οποίος χαρακτήρισε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ως «ξεπερασμένη».

Ο Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε μάλιστα ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος από την Ελλάδα και παραβίασης του Συντάγματος. Παράλληλα τόνισε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να κοιτάξει στις «μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων».

Για τα Βαρώσια ανέφερε πως εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για συνολική λύση δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και το μέλλον της Κύπρου θα ήταν διαφορετικό. Οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν το δικαίωμα να λένε οτιδήποτε για τα Βαρώσια είπε ο Οζερσάι. Τέλος, επεσήμανε πως οι πρώην κάτοικοι της πόλης είναι ενδιαφερόμενο μέρος, η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Ελλάδα όμως δεν είναι ενδιαφερόμενα μέρη ούτε συνομιλητές σε αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε λυπηρές τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να δει τις πραγματικότητες στην Κύπρο».

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους υποστήριξε ότι η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού αγνοεί τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις ευαισθησίες «του τουρκοκυπριακού λαού».

Τέλος, επεσήμανε πως η επίτευξη συμφωνίας με τέτοιες δηλώσεις δεν είναι δυνατή, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε το δρόμο μας και ο δρόμος μας είναι η ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος)».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας