21:46 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πρόκληση από την Εθνική Τράπεζα: Το ΔΣ αποφάσισε πάγωμα των ερευνών για τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα

Πρόκληση από την Εθνική Τράπεζα: Το ΔΣ αποφάσισε πάγωμα των ερευνών για τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα

Όπως προκύπτει από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα δεν πρόκειται να ανακινήσει παλαιές υποθέσεις περί ευθύνης στελεχών.

Στη σχετική απόφαση κατέληξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού αξιολόγησαν και έκριναν όλα τα στοιχεία επί των υποθέσεων αυτών, μετά από αναλυτική ενημέρωση, με  τη συνδρομή μάλιστα ελεγκτικής εταιρίας διεθνούς κύρους και συμπληρωματικών γνωματεύσεων ανεξάρτητων νομικών συμβούλων.

Τι είχε αποκαλύψει το eReportaz στις 21/2/2020

Μυστική συνάντηση στο Zonars

Το ereportaz αποκαλύπτει πως σήμερα στο γνωστό καφέ – εστιατόριο των Αθηνών Zonars ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης είχε συνάντηση για το θέμα των εγκλήσεων με τον επικεφαλής του αναπτυξιακού κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών EOS Capital Partners, Απόστολο Ταμβακάκη.

Ο κ. Μιχαηλίδης

Να σημειωθεί πως από το Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012 ο κ. Ταμβακάκης είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ταμβακάκης στο εν λόγω ραντεβού επιχειρηματολόγησε υπέρ της μη υποβολής εγκλήσεων, αναλύοντας στον κ. Μιχαηλίδη το ιστορικό κάποιων υποθέσεων για τις οποίες έχουν ασκηθεί διώξεις από τους εισαγγελείς.

Ταμβακάκης
Ο κ. Ταμβακάκης

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μιχαηλίδης δεν φαίνεται να πείστηκε από τα επιχειρήματα του κ. Ταμβακάκη και πως υιοθετεί το δόγμα, πως η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει για τις σχετικές υποθέσεις, ώστε όσοι αδίκως κατηγορούνται να αποδοθούν στην κοινωνία αθώοι, χωρίς κηλίδες και ερωτηματικά.

 

Διαβάστε όλο το αποκλειστικό εδώ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας