8:10 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το... μπόι και το βάρος της

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το... μπόι και το βάρος της

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας,  Χουλουσί Ακάρ, προέτρεψε την Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το… μπόι και το βάρος που έχει η ίδια και να μη στηρίζεται σε τρίτους.

«Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο κι ότι σωστά τα λέμε. Περιμένουμε από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί και ουδέτεροι κι αυτό το ονομάζουμε σοφή αρετή. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και τα κιλά τους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει στον ίδιο το λαό της, δαπανώντας τα χρήματά για εξοπλισμούς. Η είσοδό τους στην κούρσα των εξοπλισμών είναι μαθηματικά λάθος. Αυτή η εξίσωση δεν αλλάζει με 3-5 όπλα και αεροπλάνα» σημείωσε ο Ακάρ.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κάλεσε τις ΗΠΑ να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με τη χώρα εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών S-400.

«Είχαμε μία τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Όστιν. Ήταν πολύ εποικοδομητική. Γνωριζόμαστε από παλιά. Πρόκειται για ένα όνομα έμπειρο και αξιοσέβαστο. Πιστεύουμε ότι πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. Το πιο σημαντικό πρόβλημα με τις ΗΠΑ δεν είναι οι S-400 και τα F-35, αλλά το PKK/YPG. Εάν δεν θεωρείτε το YPG, δηλαδή το υποκατάστατο του PKK στα βόρεια της Συρίας, ως τρομοκρατική οργάνωση, τότε υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε πει ότι η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να μειωθεί, ότι αυτό δεν συνάδει με τη φιλία και τη συμμαχία», κατέληξε ο Ακάρ.

Διαβάστε επίσης 

Σήμερα η ετυμηγορία για 497 κατηγορούμενους στην Τουρκία για το πραξικόπημα του 2016

Θετική ατζέντα της ΕΕ προς την Τουρκία υπό την προϋπόθεση να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας