21:44 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Προκλητικός Τσαβούσογλου: «Όποιος λέει ότι χτυπάμε τους Κούρδους στη Συρία λέει ψέματα»

Προκλητικός Τσαβούσογλου: «Όποιος λέει ότι χτυπάμε τους Κούρδους στη Συρία λέει ψέματα»

Σε νέες απίστευτες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφήνοντας αιχμές, τόσο για τις διεθνείς αντιδράσεις όσο και για τα μέσα ενημέρωσης και τα όσα μετέδωσαν για την εισβολή στην Συρία.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε forum του TRT, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, διευκρινίζοντας ότι η Άγκυρα επιτίθεται σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» όπως οι ίδιοι θεωρούν το YPG και όχι «στους Κούρδους της Συρίας», ενώ τόνισε ότι «όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ψέματα».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Πιστεύουμε ότι η σύγκρουση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικό τρόπο, καθώς στην Τουρκία βρίσκονται αυτή την στιγμή περίπου 360 χιλιάδες Σύριοι στην Τουρκία».

Αιχμές κατά του YPG και των ΗΠΑ
Ο Τσαβούσογλου στη συνέχεια «επιτέθηκε» για ακόμα μια φορά στους Κούρδους μαχητές, υποστηρίζοντας την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, λέγοντας πως «το YPG / PKK ενισχύεται καθημερινά και έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον μας. Έχουμε δει τις δραστηριότητές τους ειδικά στη βορειοανατολική Συρία» ενώ άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι ενίσχυσε με στρατιωτικό εξοπλισμό τους Κούρδους, ακόμα και μετά την «εξουδετέρωση του ISIS».

Στο σημείο αυτό, ο Τσαβούσογλου, υπογράμμισε ότι «η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν ένα σχέδιο του Προέδρου Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια άφησε αιχμές και κατά των μέσων ενημέρωσης αλλά και κατά των επικριτών της τουρκικής εισβολής στη Συρία, λέγοντας πως διαδίδονται «fake news».

Κατηγορίες για «fake news»
Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε πως «η Τουρκία στοχεύει και επιτίθεται κατά των τρομοκρατών, και όχι κατά των αμάχων. Βλέπουμε ότι υπάρχουν μη ρεαλιστικές κατηγορίες και μαύρη προπαγάνδα. Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τους τρομοκράτες. Δεν έχουμε καμία εχθρική στάση απέναντι στους Κούρδους της Συρίας. Είμαστε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης και όχι των Κούρδων.

Ενώ στο σημείο αυτό τόνισε με έμφαση ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τη δημογραφία στη Συρία, αφού 350.000 Κούρδοι της Συρίας βρίσκονται στην Τουρκία και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους΄».

Ο Τσαβούσογλου στη συνέχεια προσέθεσε ότι «λέει ψέματα και είναι fake news, όποιος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία επιτίθεται κατά των Κούρδων στη Συρία»!

πηγη: onalert.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας