22:44 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πρόληψη, καταστολή, εξιχνίαση υπό το μηδέν

Πρόληψη, καταστολή, εξιχνίαση υπό το μηδέν

Παταγώδης είναι η αποτυχία του ελληνικού κράτους, συμπεριλαμβανομένων περιφερειών και δήμων, στο θέμα αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Το ολοκαύτωμα το οποίο ζούμε τις τελευταίες ημέρες -από άκρη σε άκρη- της χώρας καταδεικνύει το πρωτοφανές αλαλούμ το οποίο επικρατεί σε μια χώρα την οποία η φύση προίκισε με κάλλη.

Του Πέτρου Κουσουλού

Η σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κίνηση η οποία διαφημίστηκε από τα συστημικά ΜΜΕ, έμεινε γράμμα χωρίς περιεχόμενο. Ο ερχομός του Στυλιανίδη, που επίσης διαφημίστηκε, και η αντικατάστασή του από τον Κικίλια, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο νέος σερίφης στην πόλη και ψάχνει να βρει τους «αλιτήριους» που βάζουν φωτιές, αποδείχθηκαν μια τρύπα στο νερό. Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία νοσεί και μάλιστα σοβαρά. Στις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν ενήργησε, ομολογουμένως, καθυστερημένα.

Τη στιγμή που η χώρα βιώνει την τρίτη χειρότερη χρονιά σε ό,τι αφορά τις καμένες εκτάσεις από το 2007, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Οι δε εξαγγελίες για εντοπισμό των δραστών και παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη μόνο ως φάρσα μπορούν να εκληφθούν.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων προκύπτει ότι μόλις το 1,6% των φερόμενων ως δραστών των πράξεων του εμπρησμού και του εμπρησμού δάσους είτε με πρόθεση είτε από αμέλεια έχουν συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη

Μαίνεται ο επιστημονικός πόλεμος για την υπόθεση της Πάτρας

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας