18:24 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Προσφυγή οικολογικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Προσφυγή οικολογικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά που αποφάσισε πως τα 37 στρέμματα που ο δασάρχης Πειραιά είχε χαρακτηρίσει «δασική περιοχή», τελικά δεν είναι, μία νέα εμπλοκή δημιουργείται με την προσφυγή δύο οικολογικών οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι οικολογικές οργανώσεις επικεντρώνονται στη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της επίμαχης περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής. Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα φέρει την υπόθεση του Ελληνικού – για μία ακόμη φορά – ενδεχομένως και ενώπιον της Ολομελείας του Δικαστηρίου προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα που εγείρονται με τις προσφυγές.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι επεσήμαναν την χρονική καθυστέρηση στην επίλυση των εκκρεμοτήτων που μπλοκάρουν μέχρι σήμερα την επένδυση στο Ελληνικό, τόνιζαν όμως, ότι από τη Δικαιοσύνη πλέον θα εξαρτηθεί αν οι εν λόγω προσφυγές εκδικαστούν το συντομότερο δυνατόν και υπάρξουν αποφάσεις σε εύλογο χρόνο.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά. Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσης να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλεια του ΣτΕ.

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

Πηγή: Η Καθημερινή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας