More

  Κουρτς: Αυστριακός καγκελάριος εναντίον Ερντογάν για σύνορα

  Σημειώνεται ότι ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας την ερχόμενη Τρίτη θα υποδεχθεί στη Βιέννη σε επίσημη επίσκεψη, τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

  «Οι εικόνες που φθάνουν σε εμάς από τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι τρομακτικές και δύσκολα μπορούμε να τις αντικρίσουμε», σημειώνει ο καγκελάριος, για τον οποίο, όπως προσθέτει, «η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά». «Στους ανθρώπους δίνονται λάθος ελπίδες και αυτοί μεταφέρονται εν μέρει με λεωφορεία από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα» σημειώνει.

  Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται συνειδητά τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, η οποία γι αυτόν τον λόγο πρέπει να επιδείξει περισσότερη όσο ποτέ ενότητα και να υποστηρίξει μία ενιαία άποψη: «Πρέπει να είναι σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να έλθει παράνομα στην Κεντρική Ευρώπη. Γι αυτό η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα και να μην γονατίσει μπροστά στον Ερντογάν».

  Σε σχέση με τα σύνορα της Αυστρίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς παρατηρεί ότι ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ είναι έτοιμος σε περίπτωση μίας νέας επέλασης να τα προστατεύσει με τη βοήθεια της αστυνομίας και του στρατού.

  Δηλώσεις στην κυβερνητική σύσκεψη στην Βιέννη στις 3/3

  Σε δηλώσεις του στην Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν για συνειδητή και στοχευμένη επέλαση των προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα και όχι τα βουλγαρικά.

  Στις νέες δηλώσεις του στήριξε την Ελλάδα ο Αυστριακός καγκελάριος και τόνισε ότι οι 13.000 άνθρωποι που έφτασαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ δηλαδή κατευθείαν από τη Συρία, αλλά άνθρωποι που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία.

  Μέσα σε λίγες ημέρες 13.000 άνθρωποι έφθασαν στα ελληνικά σύνορα και συγχρόνως δεν υπάρχει καμία άφιξη προς τη Βουλγαρία, και αυτό δείχνει ότι η επέλαση δεν είναι τυχαία, αλλά είναι οργανωμένη, δεν, παρατήρησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

  Όπως σημείωσε ο καγκελάριος, οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν ως έρμαια, ως όπλα, ως μέσο πίεσης απέναντι στην ΕΕ, κάτι που είναι αναξιοπρεπές και πρέπει να καταδικαστεί εντονότατα και παράλληλα απαιτείται η κατά το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη προς την Ελλάδα και μία ενότητα μέσα στην ΕΕ.

  Ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τη Συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, μέσω της οποίας η Άγκυρα λαμβάνει, όπως είπε, δισεκατομμύρια ευρώ, και ο ίδιος είναι υπέρ του να βοηθηθεί η Τουρκία, εφόσον όμως φροντίζει συντεταγμένα και ανθρώπινα για τους πρόσφυγες.

  Εάν όμως δεν τηρείται η Συμφωνία, τότε η ΕΕ θα ασκήσει πίεση στον Τούρκο Πρόεδρο και στην Τουρκία ανέφερε ο Σ. Κουρτς και πρόσθεσε: Οι δυνατότητες πίεσης είναι πολύπλευρες και η Τουρκία εξαρτάται από την οικονομική συνεργασία με την ΕΕ, η οποία δεν επιτρέπεται να αφήνει να εκβιάζεται.

  Υπογράμμισε πως εάν η ΕΕ δεν πετύχει να ασκήσει πίεση στον Ερντογάν «τότε δεν δείχνουμε μόνον αδυναμία, αλλά αυτό θα είναι η αρχή του τέλους». Για αυτό τον λόγο, προσέθεσε, «εμείς ως Δημοκρατία της Αυστρίας θα σταθούμε μαζικά στο πλευρό της Ελλάδας και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε ενωμένοι να αγωνιστούμε κατά των ενεργειών του Ερντογάν».

  «Εάν ενδώσουμε σε αυτή την πίεση του Ερντογάν, τότε δεν θα παραμείνει στις 13.000 ο αριθμός αυτών που έφτασαν στα σύνορα, αλλά θα είναι μόνον μία μικρή αρχή. Εάν τώρα ενδώσουμε στην τουρκική πίεση και εάν τώρα ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ο νικητής, ο οποίος αποφασίζει αν χιλιάδες άνθρωποι θα περάσουν στην Ελλάδα και στην ΕΕ ή όχι, τότε θα έλθουν εκατοντάδες χιλιάδες και η Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα θα είναι πλέον ιστορία.

  Είναι μία δοκιμασία για την ΕΕ ως προς το εάν λειτουργεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων ή όχι, και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι εάν η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν λειτουργεί τότε είναι ιστορία η Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα», τόνισε ο Σ. Κουρτς.

  Ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε αρκετές φορές ότι χρειάζεται η κατά το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη προς την Ελλάδα και μία από κοινού πίεση προς την Τουρκία «για να σταματήσει ο Ερντογάν αυτή την απάνθρωπη στάση και να μην συνεχίσει να εκμεταλλεύεται μετανάστες για τους πολιτικούς στόχους του».

  «Είμαστε σε επαφή με τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν την πλήρη υποστήριξή μας στα μέτρα προστασίας των συνόρων και συζητούμε το πού μπορούμε να συμβάλουμε οικονομικά, όπως και με αστυνομικούς», τόνισε και ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τον αντιπρόεδρο της τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Νεότερες εξελίξεις στην κλινική έρευνα για τον πιθανό ρόλο της τοσιλιζουμάμπης στην αντιμετώπιση της COVID-19 σοβαρής πνευμονίας

  Νεότερες εξελίξεις, που αφορούν σε δύο κλινικές μελέτες του βιολογικού παράγοντα τοσιλιζουμάμπη σε ασθενείς με COVID-19 σοβαρή πνευμονία, ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ενισχύοντας τις προσπάθειες της...

  Μ. Βρετανία: Τελικά στην “πράσινη λίστα” η Ελλάδα

  Ξαφνική αλλαγή από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μια και η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στην "κόκκινη λίστα" της Μεγάλης Βρετανίας όπως είχε γίνει...

  Το “ξύλο της αρκούδας”: 10 γυναίκες μετατρέπουν σε ρινγκ πάρκινγκ

  Ο κακός χαμός έγινε σε πάρκινγκ στην πόλη Έσεξ της Μεγάλης Βρετανίας όπου πλακώθηκαν στο ξύλο δέκα γυναίκες και δεν έμεινε τρίχα για τρίχα...

  ΝΔ: Fake News για τις μπουλντόζες που μπήκαν στο Ελληνικό από τον ΣΥΡΙΖΑ

  Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τη δική του απάντηση στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή έναρξη των έργων στο Ελληνικό που...

  Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στην Λιβύη

  Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ. Ο Τούρκος υπουργός έγινε...