23:05 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Πρόστιμο στον πρόεδρο της Χιλής παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε τον εαυτό του

Πρόστιμο στον πρόεδρο της Χιλής παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε τον εαυτό του

Ο πρόεδρος  της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα πρέπει να πληρώσει  πρόστιμο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος θα πληρώσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια πέσος Χιλής (λίγο πάνω από 3.500 δολάρια) αφού υπέβαλε «αυτο-καταγγελία» ειδοποιώντας  για «μη συμμόρφωση με τη χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο» στην παράκτια κοινότητα του Ζαπαγιάρ.

Ωστόσο, παρά την «αυτοκαταγγελία», η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε οργή στους πολίτες.

Λίγες ώρες αφότου έκανε την εμφάνιση της η φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του, ο Χιλιανός πρόεδρος ζήτησε δημόσια συγγνώμη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αποκαλώντας τη φωτογραφία ένα «λάθος που μετανιώνει».

«Χθες πήγα για μια βόλτα στην παραλία, κάτι που δεν είχα κάνει από πέρυσι. Ο περίπατος ήταν πολύ μοναχικός μέχρι που κάποιοι με αναγνώρισαν και μου ζήτησαν να βγάλουμε μια φωτογραφία», είπε.

«Σίγουρα θα έπρεπε να φορέσω τη μάσκα, αλλά λόγω της ταχύτητας με την οποία συνέβησαν τα γεγονότα, δεν το έκανα, και ήταν ένα λάθος που μετανιώνω και ζητώ συγγνώμη… Χωρίς αμφιβολία, η προσωπική προνοητικότητα είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή νέων μολύνσεων και όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας