2:59 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πρώτα η Ηλιούπολη - Δημήτρης Κομνηνός: Κοινό πρόγραμμα δράσης με τους δημότες

Πρώτα η Ηλιούπολη - Δημήτρης Κομνηνός: Κοινό πρόγραμμα δράσης με τους δημότες

Στους ρυθμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει εισέλθει πλέον η χώρα. Ήρθε η ώρα του απολογισμού των απερχομένων διοικήσεων και η προβολή νέων προγραμμάτων, από όλους τους συμμετέχοντες στις επερχόμενες εκλογές.

Στο Δήμο Ηλιούπολης , έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, τη δημαρχία διεκδικεί ένας νέος σχηματισμός που έρχεται από τα παλιά καλά χρόνια της πόλης. Υποψήφιος για τη δημαρχία ο επί χρόνια αντιδήμαρχος  Στάθης Ψυρρόπουλος, που πλαισιώνεται από παλιά και νέα στελέχη της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη».  Ο συμμετέχων σε αυτόν τον σχηματισμό, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κομνηνός μας μιλάει για το πρόγραμμα και τους στόχους της παράταξης.

ΕΡ:          Γιατί οι δημότες της Ηλιούπολης να ψηφίσουν τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη»; Τι θα προσφέρουν τα στελέχη του στην  πόλη;

ΑΠ: H παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι η παράταξη των έργων και της προσφοράς στον Δήμο μας. Με αρχηγό  και Δήμαρχο τον  Βασίλη Βαλασόπουλο (2010-2019), η Ηλιούπολη είχε μπει σε τροχιά ραγδαίας ανάπτυξης. Οι τομείς τις καθημερινότητας όπως ήταν η καθαριότητα, η διαχείριση του πρασίνου γνώρισαν μια περίοδο ακμής επί Δημαρχίας Β.Βαλασόπουλου. Μεγάλα έργα όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλιούπολης, η ανάπλαση πλατειών και Παιδικών χαρών, αλλά κυρίως το πολυπόθητο έργο της Αστικής Σήραγγας, είχαν είτε υλοποιηθεί είτε δρομολογηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», με νέο αρχηγό πλέον, τον Στάθη Ψυρρόπουλο,  έχει βάλει πλώρη για την υλοποίηση και την συνέχιση όλων εκείνων των έργων που έχουν παγώσει ή αγνοηθεί από την παρούσα Δημοτική αρχή. Το νέο ψηφοδέλτιο, είναι σε ποσοστό άνω του 75% ανανεωμένο, με στελέχη από όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης μας. Απαρτίζεται από άτομα ιδιαιτέρως καταρτισμένα σε νευραλγικούς τομείς του Δήμου μας. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός πως το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη», έχει συσταθεί από άτομα τα οποία έχουν γνώσεις γύρω από την διαχείριση των αποβλήτων, από τα αναπτυξιακά έργα, μηχανικούς που μπορούν να συμβάλλουν στον προγραμματισμό του Δήμου, ως προς τις ανάγκες του, γιατρούς, ψυχολόγους και δικηγόρους. Εν ολίγοις, η εν λόγω πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου και η κατάρτιση των στελεχών, καλύπτει τη λειτουργία του δήμου και θέτει τα θεμέλια για την επόμενη μέρα της Ηλιούπολης.

ΕΡ:          Πώς θα αποτιμούσατε την τελευταία τετραετία, που ο συνδυασμό σας είχε το ρόλο της αντιπολίτευσης;

ΑΠ: Κατά την τελευταία τετραετία βιώσαμε ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Η πόλη μας δεν εξελίχθηκε σε κανέναν τομέα. Έργα υποδομών,  τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση δεν ολοκληρώθηκαν ή πάγωσαν και εμφανίστηκε μία γενικότερη στασιμότητα από την δημοτική αρχή. Επιπροσθέτως, σε περιόδους κρίσεων, ο Δήμος δεν αντέδρασε με τις κατάλληλες πρακτικές και δυστυχώς εμφανίστηκαν οι παθογένειες και οι αδυναμίες των στελεχών της απελθούσας διοίκησης. Ώς αντιπολίτευση προβάλλαμε μια σειρά προτάσεων για την επίλυση μεγάλων ζητημάτων της καθημερινότητας όπως το Κοιμητήριο, ο Ηλεκτροφωτισμός, τα ΚΑΠΗ και φυσικά η καθαριότητα. Σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, η παράταξή μας ήταν παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο με συγκεκριμένες εισηγήσεις και μελέτες. Ταυτόχρονα  είχαμε και μία έντονη παρουσία στα καθημερινά ζητήματα των δημοτών, με αρκετές συγκεντρώσεις σε γειτονιές που μας παρουσίασαν τα ζητήματά τους όπως στην Οδό Μοράβα και στην οδό Αρκαδίου. Η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με επικεφαλής τον Στάθη Ψυρρόπουλο ήταν διαρκώς σε εγρήγορση κατά την διάρκεια της τετραετίας δίνοντας βροντερό παρόν στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στις γειτονιές της πόλης μας.

ΕΡ:          Υπάρχουν στελέχη στην παράταξη που μπορούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου;

ΑΠ: Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού  «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι μακράν το πιο προοδευτικό ψηφοδέλτιο με εξαιρετικά καταρτισμένα στελέχη σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα σε προβλήματα της πόλης μας. Το λέω και το Ξαναλέω! Έχουμε επαγγελματίες της πόλης, τεχνοκράτες, έμπειρα στελέχη στο δήμο, αλλά και νέους δραστήριους φοιτητές, έτοιμους  ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν ουσιαστικά στη δημοτική κοινωνία της Ηλιούπολης. Τα 88 στελέχη του ψηφοδελτίου είναι ένας και ένας, με γνώση και εξειδίκευση σε νευραλγικούς τομείς του Δήμου. Όλες και όλοι οι συμμετέχοντες στον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη», μπορούν να τοποθετήσουν το λιθαράκι τους – ο καθένας από το μετερίζι του- ώστε ο Δήμος να γυρίσει σελίδα και να έχει μια Δημοτική Αρχή δίπλα στην καθημερινότητα και τις Ανάγκες του Ηλιουπολίτη και της Ηλιουπολίτισσας. Όπως έχει αναφέρει και ο Επικεφαλής, ‘’εμείς δεν θα διοικήσουμε ποτέ από τα γραφεία με τις πόρτες κλειστές’’. Εμείς είμαστε η παράταξη των έργων και της προσφοράς και με αυτές τις αρχές θα πορευτούμε και ως δημοτική αρχή.

ΕΡ:          Προβάλλετε ότι διαμορφώσατε το πρόγραμμα σας βάσει των αναγκών των δημοτών. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της που θέτουν;

ΑΠ: Το πρόγραμμα της παράταξης ” Πρώτα  η Ηλιούπολη “ έχει ως βασικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών της Ηλιούπολης, με έμφαση στις γειτονιές και την υλοποίηση μεγάλων έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Οι προτεραιότητες που θέτουμε στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνουν:

  1. Βιοκλιματική αναβάθμιση του Πάρκου Χαλικάκη: Η δημιουργία ενός βιοκλιματικού πάρκου θα προσφέρει στους δημότες έναν προσιτό και φιλικό περιβάλλον για αναψυχή, σπορ και κοινωνικές δραστηριότητες.
  2. Λύση για το κοιμητήριο: Η αναζήτηση λύσεων για το κοιμητήριο της πόλης είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής ταφή των νεκρών και η άνετη πρόσβαση των οικογενειών τους.
  3. Αστική Σήραγγα: Η ανάπτυξη και βελτίωση της αστικής σήραγγας θα βελτιώσει την κυκλοφορία και τη συνδεσιμότητα μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Αττικής , ελαχιστοποιώντας την κίνηση και τον χρόνο των μετακινήσεων.
  4. Καθαριότητα: Η αποτελεσματική διαχείριση της καθαριότητας είναι θεμελιώδης για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Στις προτεραιότητες μας έχουμε  την αύξηση των υπηρεσιών καθαριότητας και τον περιοδικό έλεγχο των δημόσιων χώρων για να διατηρούνται καθαροί και ασφαλείς.

Συνοψίζοντας, η παράταξη ” Πρώτα  η Ηλιούπολη “ έχει ως πρωτεύον μέλημα την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και των υπηρεσιών για τους δημότες της πόλης, την εκμετάλλευση δηλαδή της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης η οποία θα είναι προσανατολιζόμενη πάντα προς την ικανοποίηση των καθημερινών τους αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πρώτα η Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιβύη: Η χαμογελαστή νοσηλεύτρια Γλυκερία Μεμεκίδου που σκοτώθηκε

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν Τούρκοι για κατασκοπεία – Πετούσαν drone πάνω από στρατιωτικούς στόχους

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας