8:56 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί στη Βουλή, για πρώτη φορά, η Προανακριτική Επιτροπή που θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης τυχόν αξιοποίνων πράξεων του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών της περιόδου 2015-‘16.

Η προανακριτική επιτροπή θα διερευνήσει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κατ αρχήν ψηφίστηκε το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής. Με ψήφους κι άλλων κομμάτων (η ΝΔ εκπροσωπείται από δέκα βουλευτές) πρόεδρος αναλαμβάνει ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης (12 ψήφοι 6 λευκά).  Πήρε δηλαδή δυο επιπλέον ψηφους από τα άλλα  κόμματα.

Το ίδιο Α. Νικολακόπουλος για αντιπρόεδρος και ο Τάσος Μπαρτζώκας για γραμματέας.

Ζήτημα έθεσε το ΚΙΝΑΛ γιατί έχουμε 18 μέλη κι όχι 19 (ζυγο αριθμό αντί μονού).  Επρόκειτο για διαδικαστικό ζητημα όχι ουσιας λόγω αποχής του κόμματος Μέρα25.

Ο κανονισμός  όμως προβλέπει ζυγό αριθμό (12) όποτε δεν υφίσταται κανένα ζήτημα κι ο αριθμός δεν συνιστά στοιχείο οποιασδήποτε επιτροπής παρά μόνο αν αυτό προβλέπεται ρητά. Θυμίζουμε  ότι η διάσκεψη των προέδρων έχει κυμαινόμενο αριθμό από ex officio μέλη που αυτονοήτως μπορεί να είναι ζυγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία θα ζητήσει να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο Χρήστος Καλογρίτσας, καθώς -όπως αναφέρεται- οι καταγγελίες του αποτελούν τη βάση της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Η ΝΔ φαίνεται ότι θα επιμείνει στο άμεσο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ειδικά του λογαριασμού μέσω του οποίου διαβιβάστηκαν σε λογαριασμού του κ. Καλογρίτσα τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εταιρείας CCC.

Τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής έχουν προθεσμία δύο μηνών να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και να καταθέσουν το πόρισμά τους στην Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης 

Λίβυος πρωθυπουργός: είμαστε έτοιμοι για τη σύσταση Κοινής Επιτροπής μεταξύ Λιβύης – Ελλάδας για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων και των ΑΟΖ των δύο…

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με τη Λιβύη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας