8:22 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Προβλέψεις του Μπιλ Γκέιτς για νέες πανδημίες και τρομοκράτες με βιολογικά όπλα

Προβλέψεις του Μπιλ Γκέιτς για νέες πανδημίες και τρομοκράτες με βιολογικά όπλα

Εφιαλτικές προβλέψεις από τον ζάπλουτο επιχειρηματία που συμμετείχε σε συζήτηση του «think tank» του «Policy Exchange», μαζί και με τον πρώην υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ.

Ο Μπιλ Γκέιτς φοβάται πως νέες πανδημίες θα ξεσπάσουν στον πλανήτη, ενώ τρομοκράτες στο μέλλον θα χρησιμοποιήσουν την ευλογιά ως βιολογικό όπλο.

Για αυτό τον λόγο καλεί τις κυβερνήσεις να δώσουν δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση έρευνας και ανάπτυξης για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών και της «βιοτρομοκρατίας».

«Λες, εντάξει, τι θα γινόταν αν ένας βιοτρομοκράτης έφερνε ευλογιά σε 10 αεροδρόμια; Ξέρετε, πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος σε αυτό; Υπάρχουν επιδημίες που προκαλούνται από τη φύση και επιδημίες που προκαλούνται από τη βιοτρομοκρατία που θα μπορούσαν ακόμη και να είναι πολύ χειρότερες από αυτό που ζήσαμε σήμερα» προειδοποίησε.

Ο ιδρυτής της Microsoft προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν με όποιο κόστος για καταστροφές όπως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις ευλογιάς» και ζήτησε τη σύσταση μιας νέας ομάδας κρούσης, την «Task Force Pandemic» του ΠΟΥ, μαζί με μια γενναία χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και η έρευνα προβλέπεται δαπανηρή, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε άλλες καινοτομίες, όπως την εξάλειψη της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ξοδέψουν «δεκάδες δισεκατομμύρια» σε αυτή την κατεύθυνση.

Παρά την εφιαλτική εκτίμηση, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έδωσε και μια νότα αισιοδοξίας προβλέποντας τις «απίστευτα ωφέλιμες» ιατρικές καινοτομίες που θα προέλθουν από την αυξημένη χρηματοδότηση για την πρόληψη της πανδημίας.
Μάλιστα, σημειώνει πως εάν γίνει αυτό, θα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία, ενώ θα υπάρχουν φθηνά εμβόλια, μεγάλα εργοστάσια. Παράλληλα, θα εξαλείψουμε τη γρίπη ενώ θα απαλλαγούμε κι από το κοινό κρυολόγημα.

Διαβάστε ακόμη 

Μπιλ Γκέιτς: Τα πάρτι με στριπτιζέζ, οι ερωμένες και η σχέση του με τον Επστάιν

Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα ξοδέψει τα χρήματά της μετά το διαζύγιο;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας