1:20 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: «Αδιανόητο το 2017 να υπάρχουν φοιτητές που πεινάνε»

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: «Αδιανόητο το 2017 να υπάρχουν φοιτητές που πεινάνε»
  • «Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις φοιτητών. Θεωρώ αδιανόητο στη σημερινή κοινωνία να υπάρχουν φοιτητές που πεινάνε»
  • Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου
  • Αφορμή της τοποθέτησής της, το μεγάλο πρόβλημα με τη σίτιση στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστήμιου

Οι σπουδαστές της φοιτητικής εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, είτε μένουν… πεινασμένοι, είτε τρώνε με δανεικά, καθώς οι οφειλές προς τους προμηθευτές από τον ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της σίτισης των φοιτητών, στερούν από το πανεπιστημιακό ίδρυμα τα απαραίτητα τρόφιμα. Αποτέλεσμα: Αντί για δωρεάν σίτιση… καθόλου σίτιση ή σίτιση με υπέρογκη χρέωση.

Όπως έγινε γνωστό, φοιτητές που δεν διαμένουν στην εστία, προβαίνουν συχνά σε έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά τροφίμων μακράς διάρκειας, (μακαρόνια,όσπρια και ρύζι). Στη συνέχεια, τα μαγειρεύουν και τα προσφέρουν στους ενοίκους της φοιτητικής εστίας, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από ασθενείς οικονομικά οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν το επιπλέον έξοδο που έχει προκύψει.

Η διακοπή σίτισης των ενοίκων της φοιτητικής εστίας, μπορεί να μονοπωλεί τις συζητήσεις εντός της πανεπιστημιούπολης, όμως η Πρυτανεία δεν έχει πάρει ακόμα τουλάχιστον, κάποια θέση για την επίλυση του σημαντικού ζητήματος. Είναι γνωστό πως η διαχείριση και η λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου, όμως το ερώτημα που γεννάται είναι τι κάνει η Διοίκηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, απέναντι στο μείζον θέμα διαβίωσης, που έχει ανακύψει και αφορά τους φοιτητές του.

Την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 40 εργαζόμενοι στη φοιτητική λέσχη, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ευθύνη του εργολάβου – διαχειριστή λειτουργίας του χώρου, παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχει γίνει ανανέωση των συμβάσεων τους.  Στις  4 Δεκεμβρίου προχώρησαν σε στάση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, μόνιμη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας