0:30 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ψηφίζει σήμερα η Βουλή την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια

Ψηφίζει σήμερα η Βουλή την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια

Ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή το νομοσχέδιο «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου» για την επέκταση της ζώνης αυτής στα 12 ναυτικά μίλια. Η συζήτηση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχίζει στις 11:00.

Το νομοθέτημα τέθηκε χθες στην Ολομέλεια από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή» και κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να λάβουν το λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά τη χθεσινή εισήγησή του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως είναι «ιδιαίτερη τιμή» για τον ίδιο να εισηγείται αυτό το νομοθέτημα και έκανε λόγο για την «πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947. Πρόκειται για μία έκταση 10.079 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εάν προσθέσει κανείς και το κλείσιμο των κόλπων, υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

«Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το σύνολο της χώρας είναι περί τα 135.0000, αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της επέκτασής αυτής» είπε και διευκρίνισε πως η επέκταση δεν θα περιοριστεί μόνο στο νότιο τμήμα αλλά θα συμπεριλάβει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης 

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα για επέκταση των χωρικών της υδάτων οπουδήποτε και οποτεδήποτε

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας