21:04 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πυρκαγιά στο Μάτι: Οι απολογίες και οι όροι

Πυρκαγιά στο Μάτι: Οι απολογίες και οι όροι

Συνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που μετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018.

Στους Υποστράτηγους Χαράλαμπο Χιώνη (ενεργεία) και Δαμιανό Παπαδόπουλο (απόστρατο) που απολογηθηκαν την Τρίτη 2 Μαρτίου, επιβλήθηκε εγγυηση 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξοδου απο τη χωρα.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου απολογήθηκαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης και ο απόστρατος Υποστράτηγος Νικ. Παναγιωτόπουλος.

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου έχουν κληθεί σε απολογία ενώπιον του Ανακριτή ο Υποστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο απόστρατος Αντιστράτηγος Γιάννης Φωστιέρης. Την Τρίτη 9 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί ο τέως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης  και η πρώην σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα. Την επομένη απολογούνται οι τέως Αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος και Σωτήρης Τερζούδης. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Β. Ματθαιόπουλου, αλλά και σε βάρος άλλων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια – παρότι ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητούσε την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα.

Ωστόσο, και τα τρία αιτήματα του ανακριτή απορρίφθηκαν από την Εισαγγελία με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μαρνέρης δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου δεν καθίστανται ικανά να θεμελιώσουν «ενδεχόμενο δόλο», όπως απαιτεί ο νόμος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

 

Μάτι: Απορρίφθηκε το αίτημα του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη για αναβάθμιση της κατηγορίας

 

Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική από τα στελέχη της Τροχαίας και της ΕΛΑΣ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας