9:42 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πυροβολισμοί με αεροβόλο εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια!

Πυροβολισμοί με αεροβόλο εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια!
  • Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων καταγγέλει πως δέχθηκε πυροβολισμούς από εροβόλο όπλο το απόγευμα της Κυριακής!
  • Ομάδα διαδηλωτών αφισοκολλούσε και μοίραζε αντιφασιστικό υλικό κοντά στο 144ο Δημοτικό Σχολείο και δέχθηκε την επίθεση 
  • Παράλληλα, διεξαγόταν η εκδήλωση υποδοχής από γονείς, δασκάλους και τοπικούς φορείς στα παιδάκια της πακιστανικής κοινότητας που πήγαιναν στο συγκεκριμένο σχολείο

 

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» αποδίδει την επίθεση σε «φασίστες και χαρακρτηριστικά αναφέρει: «Οι δύο ράμπο βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους κρατώντας όπλα και ο ένας από αυτούς πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίων της ομάδας αντιφασιστών που βρίσκονταν στο δρόμο κάτω από την  πολυκατοικία τους, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί».
Το περιστατικό καταγγέλθηκε αρχικά στον αστυνομικό διευθυντή και τελικά στη ΓΑΔΑ και φυσικά οι μάρτυρες έχουν εντοπίσει το μπαλκόνι από το οποίο δέχθηκαν την επίθεση.

Αναλυτικά η καταγγελία της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Σεπολίων για τους πυροβολισμούς:

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών – ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας.
Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος.

Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους
ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο
και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει».

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας