13:03 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Qantas: Υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τις διεθνείς πτήσεις

Qantas: Υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τις διεθνείς πτήσεις

Ο επικεφαλής της Qantas Airways, Αλαν Τζόις δήλωσε  ότι η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες προς Διεθνείς προορισμούς να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις της και προέβλεψε ότι παρόμοιες πολιτικές θα υιοθετηθούν παγκοσμίως.

Ο Αλαν Τζόις εξήγησε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να μην είναι απαραίτητος για τα ταξίδια εσωτερικού αλλά ότι μπορεί να είναι αναγκαίο  για τις διεθνείς πτήσεις που εισέρχονται και εξέρχονται από την Αυστραλία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα γίνει πιθανώς μια νέα πραγματικότητα για τους διεθνείς ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Τζόις.

Η ιδέα της δημιουργίας «διαβατηρίων Covid-19» που θα επέτρεπε στους εμβολιασμένους ή πιθανώς ανοσοποιημένους ανθρώπους να ταξιδεύουν ελεύθερα έχει πέσει στο τραπέζι σχεδόν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε πολλές χώρες.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της G20 την περασμένη εβδομάδα, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπινγκ, πρότεινε την καθιέρωση παγκοσμίως αναγνωρισμένων κωδικών QR για την υγεία, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του διεθνούς εμπορίου και των ταξιδιών που έχουν πληγεί λόγω Covid.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας