13:35 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Qatargate: Αύριο η απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή - Τι θα υποστηρίξει

Qatargate: Αύριο η απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή - Τι θα υποστηρίξει

Νέα δεδομένα στο σκάνδαλο Qatargate δημιουργεί η απόφαση του φερομένου ως εγκεφάλου, Αντόνιο Παντσέρι, να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές δίνοντας αναλυτικά ονόματα και διευθύνσεις όλων των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοικότερη ποινική μεταχείριση. Κι ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται ήδη να έχει ομολογήσει τον χρηματισμό του Βέλγου ευρωβουλευτή Ταραμπέλα με 140.000 ευρώ, ο κύκλος των εμπλεκόμενων διευρύνεται αφού στο Μιλάνο συνελήφθη σήμερα και η λογιστρια του Παντσέρι που φέρεται να συμμετείχε στο ξέπλυμα υψηλών χρηματικών ποσών.

Την ίδια ώρα αύριο είναι η μεγάλη μέρα για την Εύα Καϊλή καθώς θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου το οποίο θα αποφανθεί αν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή θα παραμείνει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. Δηλαδή αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς. Μένει πλέον να φανεί αν η εισαγγελία θα επηρεαστεί με την συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές και τι έχει ήδη πει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήδη το «κλίμα» είναι αρνητικό για την ίδια. Πάντως και οι δύο δικηγόροι της θα είναι αύριο μαζί της στην δικαστική αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπληρώνει 40 ημέρες στις φυλακές του Χάρεν και την έχει επισκεφθεί ο πατέρας και το παιδί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

QatarGate: Νέα σύλληψη για το σκάνδαλο

Qatargate: Ο Παντσέρι αποκάλυψε χρηματισμό του Ταραμπέλα- Η ποινή μετά τη συμφωνία συνεργασίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας