0:39 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Qatargate: Ο Παντσέρι αποκάλυψε χρηματισμό του Ταραμπέλα- Η ποινή μετά τη συμφωνία συνεργασίας

Qatargate: Ο Παντσέρι αποκάλυψε χρηματισμό του Ταραμπέλα- Η ποινή μετά τη συμφωνία συνεργασίας

Λεπτομέρειες για τα όσα ομολόγησε ο πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι όσον αφορά στο Qatargare, στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήψε με τις βελγικές Αρχές ώστε να λάβει μειωμένη ποινή για τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται.

Όπως έγινε γνωστό από χθες κιόλας, ο Παντσέρι, ενώ μέσω της αυξημένης πίεσης στη σύζυγο και την κόρη του, αποφάσισε να κάνει συμφωνία με τους Βέλγους.

Στο πλαίσιο αυτής, ο πρώην ευρωβουλευτής αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη δικαιοσύνη για:

τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος
τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη
τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν
τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη
τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Παντσέρι έχει ήδη κάνει λόγο για δωροδοκία του εν ενεργεία ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. Φέρεται να είπε πως του έδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό.

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες» φαίνεται να δήλωσε, σύμφωνα με το μέσο.

Συνολικά, φαίνεται ότι είχε δώσει στον ευρωβουλευτή 120.000 – 140.000 ευρώ.

Να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Παντσέρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ποινή φυλάκισης περίπου 5 ετών, αλλά δεν αποκλείεται να εκτίσει τον έναν και αυτόν, ενδεχομένως, σε κατ΄οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Ακόμα θα του επιβληθεί πρόστιμο 80.000 ευρώ αλλά και θα γίνει κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Απομένει να φανεί πώς θα επηρεάσουν οι εξελίξεις αυτής την Εύα Καϊλή και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Η κα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ξανά ενώπιον των Αρχών αύριο, Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύα Καϊλή: Σήμερα η εκλογή του νέου αντιπροέδρου από το Ευρωκοινοβούλιο

Qatargate: Την έκδοση της κόρης του Παντσέρι στο Βέλγιο αποφάσισαν Ιταλοί εισαγγελείς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας