3:52 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ρ. Σβίγκου: «Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει ο κ. Μητσοτάκης είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν»

Ρ. Σβίγκου: «Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει ο κ. Μητσοτάκης είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να φανερωθούν οι ένοχοι. Και τώρα, και μετά τις εκλογές, όπου η επόμενη, προοδευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσει Προανακριτική Επιτροπή», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ethnos.gr.

Αναφερόμενη στο δίδυμο σκάνδαλο, αυτό των υποκλοπών, αλλά και εκείνο της προσπάθειας συγκάλυψής τους, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί. Όχι εδώ, όμως, στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη, του επικεφαλής της παραΕΥΠ και της Μαξίμου Α.Ε. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρύψουν την αλήθεια. Με ψεύδη και συκοφαντίες, με λάσπη εναντίον ακόμα και ξένων μέσων και δημοσιογράφων, επικαλούμενοι ένα δήθεν «απόρρητο», αρνούμενοι να καλέσουν στην Εξεταστική κρίσιμα πρόσωπα, ιδιώτες και στελέχη της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να φανερωθούν οι ένοχοι», είπε. «Και τώρα, και μετά τις εκλογές, όπου η επόμενη, προοδευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσει Προανακριτική Επιτροπή».

Σχετικά με τον Κ. Μητσοτάκη είπε ότι «ο κορυφαίος παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας, της κατάλυσης των θεσμών και της νομιμότητας, δεν μπορεί πια να κρύψει τον πανικό του και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται», ότι «προσπαθεί να κάνει πάλι τον «ανήξερο», για να αποσείσει τις ευθύνες του», κι ότι «δεν μπορεί να μιλήσει για την ουσία των αποκαλύψεων, δεν θέλει να απαντήσει στις συγκεκριμένες, αυτονόητες ερωτήσεις που του έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας, και προσπαθεί να υπεκφύγει» .

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Ράνια Σβίγκου, ο Κ. Μητσοτάκης κρύβεται «από την ελληνική βουλή και τον Αλέξη Τσίπρα», κρύβεται «από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και από την αρμόδια επιτροπή για τα παράνομα λογισμικά, την PEGA», κυρίως, όμως, ο «κρύβεται από τον λαό . Όσο όμως κρύβεται, τόσο περισσότερο φανερώνει την ενοχή του, και τόσο περισσότερο ηχηρή θα είναι η αποδοκιμασία του στις κάλπες. «Είναι πια ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή. Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν», υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου.

Μάλιστα, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι « δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με τη σκιά των παρακολουθήσεων, ούτε με την υπόνοια ότι ο πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος είναι εθνικός μειοδότης. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες εγγυήσεις, τις οποίες περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας», και υπογράμμισε ότι «κάθε δημοκρατικό κόμμα, κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να απαιτήσει την υλοποίηση αυτών των στοιχειωδών εγγυήσεων. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας των δημοκρατικών θεσμών, της ίδιας της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Από την αλήθεια και τη διαφάνεια έχουν να φοβηθούν αυτοί που λειτουργούν εις βάρος της δημοκρατίας»

Τάσος Γαϊτάνης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας